Večerja ob 25-letnici ponovnega delovanja Zavoda sv. Stanislava

V sredo, 7. novembra, so se na slavnostni večerji v zavodski jedilnici zbrali številni zaslužni za to, da je pred 25 leti Zavod sv. Stanislava lahko nadaljeval z opravljanjem svojega vzgojno-izobraževalnega poslanstva. Dogodek je znamenje zahvale vseh, ki danes uživajo sadove in hkrati tudi sami sejejo za prihodnost, za ves vloženi trud in opravljeno delo, ki sta omogočila četrt stoletja ponovnega delovanja Škofijske klasične gimnazije in Jegličevega dijaškega doma.

Vabilu so se odzvali člani ustanovnega in pripravljalnega odbora, prvega profesorskega zbora in prve delovne ekipe. Pridružil se jim je še aktualni kolegij direktorja (ravnatelji in kaplani zavodskih enot), veseli pa smo bili tudi prisotnosti nadškofa msgr. Stanislava Zoreta OFM.

Mnogi izmed povabljenih so se ponovno srečali po dolgih letih, nekateri pa sploh prvič, saj so pri oživljanju Zavoda sv. Stanislava sodelovali v različnih fazah.

Prvi profesorski zbor Škofijske klasične gimnazije

Med večerjo je zbrane pozdravil mag. Anton Česen, direktor zavoda, in se jim zahvalil za njihov dragocen prispevek. Nagovoril jih je tudi g. nadškof, ki je gospe Nadi Jeromen izročil priznanje za požrtvovalno in vztrajno delo v odboru za ustanovitev Škofijske klasične gimnazije. Tudi ostali gostje so prejeli spominska priznanja iz rok direktorja.

Za okusno večerjo z jesenskim in martinovim pridihom so poskrbele zavodske kuharice, za dekoracijo jedilnice in strežbo pa dijaki Jegličevega dijaškega doma pod mentorstvom vzgojiteljice Irene.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content