Informacija o stanju prijav za vpis v 1. letnik ŠKG na dan 13. april 2021

Na ŠKG je na dan 13. 4. 2021 prijavljenih 178 kandidatov za vpis v 1. letnik. Trenutno število razpisanih mest je 140. Ob tem vas obveščamo, da bomo v primeru omejitve vpisa na ŠKG sprejeli le tiste kandidate, ki so se k nam prijavili v 1. krogu (prostih mest za 2. krog ne bomo imeli).

Obveščamo vas, da bomo vsem kandidatom najkasneje do petka, 23. 4., po elektronski pošti, ki ste jo navedli v prijavnici, poslali obvestilo o prejemu prijavnice. V kolikor kdo od tistih, ki ste se prijavili na našo gimnazijo, obvestila ne bo prejel, vas prosimo, da nas o tem nemudoma obvestite (kontakti za obveščanje so navedeni v nadaljevanju).

Prenos prijav med šolami je možen do četrtka, 22. 4. 2021, do 12. ure. Obvestila o spremembah števila prijavljenih kandidatov bomo ob morebitnih večjih spremembah sproti objavljali na naši spletni strani. Zaradi zaščite pred širjenjem bolezni covid-19 je navodilo pristojnega ministrstva, da naj bi se čim bolj poskušali izogniti fizičnim obiskom srednjih šol. V ta namen vas prosimo, da prenosi prijav potekajo PREKO ELEKTRONSKE POŠTE na sledeč način: kandidati na izbrano srednjo šolo, kjer ste oddali prvotno prijavnico, na elektronski naslov svetovalnega delavca oziroma na poseben elektronski naslov, ki ga je šola ustvarila v ta namen, posredujete skenirano/fotografirano izjavo o prenosu prijavnice (glej naslednji odstavek), podpisano s strani kandidata in starša, v kateri pisno zaprosite, da v vašem imenu svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel kandidat prenesti prijavo.

Elektronski naslovi svetovalnih delavcev vseh srednjih šol in obrazec/izjava za prenos prijave se nahajata na naslednji povezavi: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/. Elektronski naslov naše šole za prenos prijave je [email protected]. Prosimo vas, da v obrazec za prenos prijave navedete tudi el. naslov svetovalnega delavca šole, na katero želite prenesti svojo prijavo.

Enako, le v obratni smeri, poteka prenos iz druge šole na našo šolo.

PROSTA MESTA V DIJAŠKEM DOMU: v Jegličevem dijaškem domu je na voljo še nekaj prostih mest. Vabljeni k vpisu!

Za posvetovanje in vprašanja v zvezi s prenosom prijave ali sprejemnim postopkom vam je na voljo svetovalna delavka Maja Turšič vsak delovni dan od 8.30 do 14. ure na tel. št. 01 58 22 210 ali na el. naslovu [email protected]. Po predhodnem dogovoru preko el. pošte se lahko dogovorimo tudi za drug termin pogovora, če vam zgornji termini ne ustrezajo.

Podrobnejše informacije – tudi o točkah kandidatov za vpis na ŠKG iz 7. in 8. razreda –  lahko preberete TUKAJ.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Accessibility