Vrhunski dosežek Leonarda Koloniča na mednarodnem klavirskem tekmovanju

Na tekmovanju »Chopin Plus Online« v Krakovu je Leonard osvojil drugo nagrado v svoji starostni skupini – prva in tretja nista bili podeljeni.

»Na Chopinovih tekmovanjih je uvrstitev med finaliste pravzaprav nagrada že sama po sebi. Poseči po najvišjih mestih na enem izmed takšnih tekmovanj pa je veliko priznanje mlademu pianistu in vzpodbuda za nadaljnje delo,« pove Leonardova učiteljica Mateja Valič Presetnik.

Mednarodno klavirsko tekmovanje »Chopin Plus Online« je dogodek, ki v vzbuja veliko zanimanja, tudi medijskega. Glavni namen tekmovanja je povezovanje in izmenjava izkušenj domačih in tujih pianistov, tako učencev kot tudi njihovih mentorjev.
Čeprav je prvotni načrt pod pokroviteljstvom krakovskega župana in Ministrstva za kulturo in narodno dediščino predvideval organizacijo tekmovanja v tradicionalni obliki, je bil zaradi trenutnih epidemioloških razmer izpeljan na spletu.
Dodana vrednost tekmovanja je, da mladi pianisti poleg Chopinovih del kot obvezno skladbo predstavijo tudi delo skladatelja iz svoje države in jo na ta način približajo občinstvu.

Mednarodno žirijo je Leonard prepričal z interpretacijama Nokturna št. 20 v cis-molu Frederica Chopina (1810–1849) in Miniature št. 7 Albina Weingerla (1923–2010), ki jima na tem mestu lahko tudi prisluhnete.

»Tudi korona ne more ustaviti pedagoške ustvarjalnosti,« je ob novici o uspehu zapisal ravnatelj glasbene šole Drago Arko.
Leonard in Mateja, iskrene čestitke!

Andreja Kastelec

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content