Vtisi s koncerta ob 20-letnici Dekliškega zbora sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije

Koncert ob 20. obletnici Dekliškega zbora sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije 26. oktobra 2017 v Slovenski filharmoniji je bil nekaj izjemnega. V naslovu koncertne brošurice, v kateri je bil zapisan program koncerta in predstavljeni dosežki zbora v preteklih letih, je z velikimi črkami pisalo: PODARIM PE/SE/M.
In res so nam dekleta skupaj s svojo dirigentko Heleno Fojkar Zupančič podarile čudovito glasbeno doživetje. In ne samo to. Z njimi smo lahko delili njihovo veselje, predanost, zagnanost in uživanje v petju.

Že uvodna pesem me je ganila. BOG DAJ DOBRO VEČER so pevke zapele s takšno energijo, da sem začutil vso širino in razkošnost njihovega petja. Orosile so se mi oči in ne spomnim se, kdaj sem imel tako in toliko časa solzne oči kot na tem koncertu.
Bil je prelep večer, nabit s čustvi, napolnjen s prvim samostojnim nastopom novih pevk Dekliškega zbora in zadnjo pesmijo maturantk, ki so se od zbora poslovile. Težko je z besedami opisati prihod novink in slovo deklet, ki so zaključile šolo na gimnaziji.

Dekleta so ustvarila čarobno vzdušje, v katerem sem neizmerno užival. AVE MARIA je izzvenela neskončno lepo. Posebej se me je dotaknila pesem JERUSALEM, ki s svojim naslovom krasi tudi novo zgoščenko, ki jo je ob tej priložnosti izdal Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije. Čestitke dekletom in dirigentki tudi za ta presežek.

Posebno ganljiv, sporočilen in poln nečesa neskončno lepega je bil zaključek koncerta, ko so zadnjo pesem skupaj s pevkami, ki so bile razporejene okrog občinstva v dvorani, zapele tudi nekdanje pevke zbora, ki so bile ta večer kot poslušalke na slovesnem koncertu.

Drage pevke in dirigentka Helena, hvala za vse lepo, kar ste nam podarile. Za sporočilo, kaj zmore predanost, darovanje in veselje. Za vso ljubezen, ki ste nam jo izkazale.
HVALA.

Pavle Šijanec

Fotografije: Tilen Miklavič in Jaka Mojškerc

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content