Z vsemi informacijami v prihodnost

Na Škofijski klasični gimnaziji in v Jegličevem dijaškem domu sta v petek in soboto, 9. in 10. februarja potekala informativna dneva. Številni obiskovalci so lahko zautili utrip gimnazije in doma ter izvedeli veliko informacij o programu in vseh dodatnih dejavnostih, ki ga spremljajo. Verjamemo, da je bil obisk za obiskovalce zanimiv in prijeten. Hvala za obisk – veseli bomo, če se ponovno vidimo septembra!

Obiskovalce je ob prihodu v dvorano Matije Tomca najprej pozdravila pestra paleta filmčkov, ki so prikazovali življenje Škofijske klasične gimnazije in Jegličevega dijaškega doma. Za uvod programa jih je s svojo točko s pevskega festivala pozdravil 2. b razred.

Po pozdravu direktorja in kratki predstavitvi ravnatelja ter besedi dijakinje pa so se obiskovalci odpravili na ogled prostorov gimnazije, kjer so se podrobneje seznanili s številnimi aktivnostmi, ki se odvijajo na gimnaziji.

  • Spoznali so, da se vse dijakinje in dijaki učijo latinsko in lahko ob tem izberejo še staro grščino … (in verjamemo, da so ugotovili, da je oboje veliko bogastvo zanje).
  • Izvedeli so, da se lahko od sodobnih jezikov poleg angleščine učijo tudi nemško, francosko, špansko in rusko.
  • Ugotovili so, da je ta izbira pomembna, ker je od tega odvisna tudi ekskurzija v tretjem letniku, ko se za teden dni odpravijo v državo, katere tuji jezik se učijo (ob tem so izvedeli več tudi o številnih izmenjavah in drugih daljših ekskurzijah v tujino).
  • Videli so našo veliko in lepo telovadnico ter slišali, kako pestro in športno bogato življenje živijo dijakinje in dijaki gimnazije.
  • Nekaj vpogleda so dobili tudi v odlično zastopano naravoslovje ter si lahko ogledali tudi kak kratek eksperiment ali dva.
  • V zavodski cerkvi so se srečali tudi z enim od učiteljev vere in kulture ter nekoliko podrobneje spoznali ta predmet ter z njim povezane duhovne obnove, ki so tiste, ki nekdanjim dijakom ob obujanju spominov običajno prve pridejo na misel.
  • Seveda pa nismo mogli izpustiti tudi nekaj informacij o umetnosti in konkretneje pevskem udejstvovanju dijakinj in dijakov …

Informacij poln obisk se je vedno sklenil v šolski jedilnici, kjer je bila za obiskovalce pripravljena malica. Tisti, ki so želeli, pa so si po klepetu v jedilnici ogledali še dijaški dom, se srečali z dijaki, ki bivajo v njem, in imeli priložnost informacije dobiti tudi s strani vzgojiteljev.

Vljudno vabljeni, da si ogledate galerijo in morda še malce pobrskate po spletni strani. Za vse, ki imate morda še dodatna vprašanja, pa smo na voljo tudi na elektronskih naslovih.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content