Zaključek 4. letnika za 23. generacijo na Škofijski klasični gimnaziji

V torek, 21. maja, se je z zahvalno sveto mašo, predajo ključa 3. letniku in razdelitvijo spričeval zaključil pouk za letošnje maturante.

Sveto mašo za dijake 3. in 4. letnika je v zavodski cerkvi ob somaševanju kaplana Martina Zlobka daroval direktor Tone Česen. Za zaključek svojega nagovora je maturantom namenil besede irskega blagoslova:

Naj te blagoslovi Gospod.
Tvoje noge naj blagoslovi s plesom, tvoje roke z močjo,
tvoje dlani z nežnostjo, tvoje oči z nasmehom,
tvoja ušesa z glasbo, tvoj nos z dišavami,
tvoja usta z navdušenjem, tvoje srce z radostjo.
Tako naj te blagoslovi Gospod.

Po maši se je dogajanje preselilo nadstropje nižje, v dvorano Matije Tomca. Za uvod sta predsednika Študentskega društva Megaron in Alumni kluba Škofijske klasične gimnazije predstavila obe združenji nekdanjih dijakov. Potem pa so maturantski razredi vsak posebej metaforično ali dobesedno predali ključ svojim naslednikom. Le-ti so morali seveda najprej dokazati, da si ključ in/ali druga darila, ki so vključevala rastline, odeje, slike in raznovrstno šaro iz učilnic, sploh zaslužijo.

Namesto malice je Študentsko društvo Megaron za maturante pripravilo “Mega pasje dneve”, kjer so jim postregli hot doge. Zatem so se dijaki 4. letnika še zadnjič zbrali v matičnih učilnicah, kjer so prejeli spričevala.

Že od prejšnjega tedna, posebej pa na dan uradnega slovesa, je bilo moč na hodnikih, v kabinetih in učilnicah srečati razredne delegacije, ki so iskale člane svojih profesorskih zborov, da so se od njih še osebno poslovile.

Draga 23. generacija škofijcev, srečno na maturi in na vseh vaših nadaljnjih poteh!

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content