Zaključek pouka za 26. generacijo škofijcev

Letošnji maturanti so pouk v 4. letniku uradno sklenili v ponedeljek, 23. maja, z zahvalno sveto mašo in razrednimi predajami ključa, kjer so se jim pridružili tudi dijaki 3. letnika.

Pri maši je prepevala “maturantska sekcija” Mladinskega mešanega zbora sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije pod vodstvom Jana Trilerja, sicer tudi avtorja mladinske maše, ki smo ji lahko prisluhnili ob tej priložnosti.

Vsak oddelek 4. letnika je pripravil kratek program s kakšnim izzivom in oblico modrih nasvetov za svoje naslednike. 4. c je imel pri simboličnem sprejemu v maturantske vrste dvojno nalogo, saj sta tako 3. c kot 3. e španska razreda. Videli smo tudi dve dejanski predaji ključev – A-jevski USB ključek je bil v dvorani Matije Tomca komaj opazen, česar ne bi mogli trditi za D-jevski ključ, ki je po dveletni odsotnosti prireditve s predajo ključa in obdobju, preživetem v zavodskem ribniku, ponovno uradno zamenjal lastnika.

Dijaki 4. letnika so se potem še zadnjič zbrali v svojih matičnih učilnicah, kjer so od razrednikov prejeli spričevala in pohvale. Dan uradnega slovesa so zaznamovale tudi številne zahvale profesorjem, prav tako pa ni šlo brez nekaj tradicionalnih maturantskih krogov okoli šolske stavbe, ki jih pospremi glasno hupanje.

Ker razrede vsako leto fotografiramo na prvi dan prvega letnika, smo “vajo” ponovili tudi na zadnji dan zadnjega letnika, 4. č pa se je odločil kar za poustvaritev svoje fotografije iz septembra 2018.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content