Zavod diha na svoj način

V soboto, 27. januarja, je v Zavodu sv. Stanislava potekal dan odprtih vrat. Obiskovalci so si lahko od blizu pogledali, kako poteka pouk na Škofijski klasični gimnaziji, obiskali so lahko predstavitve številnih interesnih dejavnosti, se v vodenem ogledu sprehodili po gimnaziji, dijaškem in študentskem domu, prisluhnili so lahko predstavitvi zavoda, posamezne enote pa so se predstavile tudi na stojnicah.

Dihamo na svoj način in skupaj

Prizadevamo si, da bi otrokom in mladostnikom, s katerimi se srečujemo v Zavodu sv. Stanislava, omogočili, da bi lahko v polnosti uresničevali svoje talente in se razvijali v celovite, odgovorne in srčne osebnosti. Želimo si ustvarjati pozitivno ozračje, graditi spoštljiv odnos, medsebojno naklonjenost in zaupanje in pri tem mladim pomagati, da zadihajo na svoj način. Kako dihamo na svoj način, pa smo želeli prikazati tudi preko različnih aktivnosti, s katerimi se je zavod predstavil na tokratnem dnevu odprtih vrat.

»Ker hočem dihati na svoj način!« je geslo, povzeto po pesmi nekdanje dijakinje Sare Hanuna, pod katerim smo tudi letos naša vrata odprli zunanjim obiskovalcem. Pri nas se je zvrstilo približno 500 obiskovalcev, kar je primerljivo z udeležbo v preteklih letih, odzivi tako obiskovalcev kot tistih, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi, pa so bili zelo dobri.

Obiskovalci so se lahko udeležili prvih štirih skrajšanih ur pouka na gimnaziji, ki so bile bolj ali manj podobne rednim uram, pred začetkom pa so morali v atriju prevzeti vstopnice za obisk posameznih ur. Največ obiskovalcev se je odpravilo po razredih, nekateri pa so se raje odločili za voden ogled in se tako sprehodili po gimnaziji, dijaškem ali študentskem domu.

Živahen utrip življenja v zavodu

Po odmoru so se obiskovalci dneva odprtih vrat lahko udeležili ene izmed številnih interesnih dejavnosti, ki potekajo na gimnaziji in so se predstavile v okviru programa – od dramskega krožka, impro lige ali godalnega orkestra do biološko-vivarističnega krožka, plezanja ali robotike. Obiskovalci so poleg ogleda interesnih dejavnosti lahko prisluhnili tudi predstavitvam posameznih projektnih nalog, ki jih vsako leto pripravljajo dijaki 2. in 3. letnika. Paleta predstavljenih dejavnosti je bila resnično bogata, tako da je vsakdo lahko zagotovo našel nekaj zase.

Tudi letos je zelo močan vtis naredil nastop (Z)Mešanega zbora ŠKG in godalnega orkestra v nabito polni dvorani Matije Tomca. Obiskovalci so navdušeno spremljali pester, živahen in odlično pripravljen ter izpeljan nastop naših dijakov in dijakinj.

Medtem ko so se na stojnicah predstavile posamezne enote zavoda, pa so lahko obiskovalci v dvorani prisluhnili predstavitvi zavoda v celoti, premierno pa so si ogledali tudi filmček, ki lepo povzema utrip življenja na Škofijski klasični gimnaziji v zadnjem letu. Če ste predstavitev slučajno zamudili, si lahko posnetek ogledate tudi tukaj:

Utrip življenja so obiskovalci lahko začutili tudi v Jegličevem dijaškem domu, kjer so si ogledali nekaj sob in se sprehodili po skupnih prostorih. Ob vsej pestrosti programa, ki je zaobjel številne enote zavoda, od Škofijske klasične gimnazije, Jegličevega dijaškega doma do Glasbene šole in Študentskega doma, so obiskovalci lahko spoznali, kako velika in barvita je naša hiša. Obiskovalci so bili navdušeni nad vzdušjem na šoli, urejenostjo prostorov ter pristnostjo dijakov.

Vrata ostajajo odprta

Upamo, da smo s tokratnim dnevom odprtih vrat uspeli pokazati vsaj nekaj tega, kako ne le da znamo dihati na svoj način, ampak tudi skupaj. Hvala za obisk in lepo vabljeni vsi obiskovalci, da se nam spet pridružite že v petek, 9., in v soboto, 10. februarja, ko bosta potekala informativna dneva. Vrata bodo odprta, pridite.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content