Zmagovalna ekipa tekmovanja Generation €uro v Frankfurtu

Ekipa Škofijci revival v sestavi Katarina Grad, Lara Meglen, Petra Vidmar, Tomaž Rode (vsi 4. c) in Matej Urbančič (2. č), se je skupaj z mentorjem dr. Tadejem Riflom 4. in 5. aprila kot zmagovalna ekipa letošnjega tekmovanja Generacija Euro iz Slovenije udeležila nagradnega izleta v Frankfurt. V imenu organizatorja tekmovanja nas je spremljala predstavnica Banke Slovenije gospa Sanja Pregl.

Po skupnem zajtrku smo se odpravili na sedež Evropske centralne banke (ECB) in se tam najprej srečali z bivšim dijakom Škofijske klasične gimnazije dr. Timotejem Homarjem, ki dela na področju nadzora bank. Sledilo je kosilo in voden ogled glavne stavbe ECB. Udeležili smo se tudi prireditve ob izidu novega bankovca za 50 €. Popoldne so za nas organizirali še ogled mesta, ki nam bo ostal v nepozabnem spominu zaradi odličnega vodenja, dan pa smo zaključili s skupno večerjo v restavraciji. Temu je sledilo sproščeno druženje z udeleženci iz drugih držav.

Naslednji dan je bil bolj izobraževalno naravnan, saj smo že zjutraj imeli predavanje o nadzoru bank v EU in pogovor s strokovnjaki. Po skupinskem slikanju in kosilu je sledil vrhunec dvodnevnega izleta, in sicer pogovor s predsednikom ECB Mariem Draghijem ter zatem še podelitev priznanj ekipam. Z velikim ponosom smo prevzeli plaketo iz rok predsednika Draghija! S tem se je dogodek tudi uradno zaključil. Štirje člani ekipe smo se nato nemudoma odpravili z letalom proti Rimu, kjer smo se priključili ostalim maturantom na strokovni ekskurziji. Ostali trije udeleženci pa so še nekaj preostalih ur izkoristili za obveznosti oziroma sprehod po mestu.

Na tem mestu se še enkrat zahvaljujemo Banki Slovenije za trud z organizacijo tega tekmovanja in za vso drugo podporo v zvezi z nagradnim izletom.

Tomaž Rode

ekipa

KatarinaLara

mentor

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content