Znani rezultati 21. mature na Škofijski klasični gimnaziji

V Zavodu sv. Stanislava letos zaključuje gimnazijsko izobraževanje že 21. generacija maturantov. 133 rednih maturantk in maturantov iz petih oddelkov je v maju in juniju opravljalo maturitetne izpite, v ponedeljek, 10. julija 2017, pa smo ob 11. uri v dvorani Matije Tomca razglasili rezultate mature in podelili maturitetna spričevala.

Zrelostni preizkus je uspešno opravilo 126 maturantov, kar pomeni 98,4 %. Pet kandidatov opravlja maturo v dveh delih. Naši maturantje so na maturi povprečno dosegli 22,30 točk (lani 23,61). Ravnatelj prof. Simon Feštanj je vsem maturantom čestital ob odličnem uspehu maturantov Škofijske klasične gimnazije.

Med rednimi maturanti jih je 20 doseglo 28 točk ali več, za kar bodo na akademiji ob prazniku sv. Stanislava prejeli pohvalo za odličen uspeh na maturi. Z bučnim aplavzom so maturantje ob razglasitvi nagradili 12 zlatih maturantov, ki so dosegli 30 točk ali več.

Maturitetne izpite je opravljalo tudi 10 kandidatov, ki nimajo statusa rednega dijaka Škofijske klasične gimnazije. Od sedmih kandidatov, ki so izboljševali ali ponovno opravljali maturo, je vsem to tudi uspelo. Med njimi je ena nova zlata maturantka.

Na Škofijski klasični gimnaziji je do sedaj maturiralo 3254 maturantov.

Podelitev maturitetnih spričeval je z glasbenimi točkami obogatila Maturantska zasedba Mladinskega mešanega zbora sv. Stanislava v organizaciji letošnjega maturanta Mihe Zupanca Kovača. Ob koncu slovesnosti so se odličnjaki skupinsko fotografirali, vsi prisotni pa so se zadržali še na krajši pogostitvi.

Več informacij o maturi in rezultatih dobite pri tajniku šolske maturitetne komisije za splošno maturo mag. Janezu Šparovcu ([email protected]).

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content