Razstava ilustracij “V objemu navdiha”

Ob vstopu v novo koledarsko leto v Meršolovem atriju postavljamo na ogled razstavo treh ilustratork – Marte Bartolj, Ajde Erznožnik in Nine Meglič – pod naslovom “V objemu navdiha”. Razstava bomo odprli 9. januarja ob 18. uri. Vabilo.

Navdih je skupni imenovalec mnogih ustvarjalcev, tako niso izjema niti ilustratorke, ki jih je združilo še eno skupno potovanje. Razstava z naslovom V objemu navdiha predstavlja ilustracije treh ilustratork. Tematsko se stikajo v tem, da so s ščepom domišljije vsebinsko navezane na človeka, živali in okolje. To je tema, ki jih navdihuje in jim je blizu, saj je vedno aktualna. Vsaka na svoj način prikaže svojo vizijo, pri tem pa se poslužuje likovne tehnike, s katero lahko to najbolje izrazi.

Ilustracija se lahko pohvali z lepo tradicijo v našem prostoru. Nastopa tako ob besedilu kot samostojno (na primer v brezbesedni knjigi). Ko njena naloga ni osvetljevanje in podpora besedilu, je njena interpretacija prepuščena gledalcu, ki ji sam pripiše pomen. Tako skozi vsake oči posameznika ilustracija pripoveduje drugače. Ker ilustracija ne potrebuje prevajanja (razen v primeru družbeno dogovorjenega znaka ali simbola) kot to potrebuje beseda, jo lahko opazuje in razume gledalec ne glede na to, iz kje prihaja oz. kateri jezik govori.

Vabljeni k ogledu ilustracij in kratki predstavitvi avtoric v priloženem zapisu:

PORTFOLIO-NAVDIH

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content