Virtualni ogled stalne zbirke Kregarjevih del

V jubilejnem Kregarjevem letu, ko se spominjamo 50-letnice smrti slikarja Staneta Kregarja (1905-1973), smo pripravili virtualni ogled stalne zbirke njegovih del.

Galerija Staneta Kregarja, ki je bila odprta ob ponovni ustanovitvi zavoda leta 1993, hrani najobsežnejšo zbirko Kregarjevih slik; prvo postavitev stalne zbirke sta pripravila dolgoletna ravnateljica Narodne galerije Anica Cevc in akademik Emilijan Cevc, ki je tudi pripravil katalog (1996), avtor prenovljene postavitve (2014) in spremnih besedil pa je umetnostni zgodovinar Andrej Doblehar. V zbirki, ki je na ogled v sedmih galerijskih sobah v pritličju osrednjega dela zavodske stavbe, so predstavljene značilne faze Kregarjevega slikarstva, od nadrealizma, poetičnega barvnega realizma do abstraktnega slikarstva in nove figuralike iz 60-ih let.

V jubilejnem Kregarjevem letu smo pripravili virtualni ogled stalne zbirke, do katerega lahko dostopate na galerijski spletni strani, za obiskovalce iz tujine pa je na voljo virtualni ogled na angleški spletni strani Zavoda sv. Stanislava.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content