Rezultati sprejemnega preizkusa in predstavitvenega nastopa: 24. maj 2024.

Vpis novo sprejetih učencev v program glasba in vpis v programa glasbena pripravnica in ples-balet bo potekal v četrtek, 6. junija, in v petek, 7. junija 2024, od 8.00 do 10.00 in od 16.00 do 18.00 v Meršolovem atriju in tajništvu glasbene šole.
Vpis v baletni vrtec in plesno pripravnico v bo potekal od 6. do 20. junija 2024 v tajništvu glasbene šole.

V program glasba vpisujemo učence, ki uspešno opravijo sprejemni preizkus za izbrani instrument ali petje. Vpis v programe glasbena pripravnica, plesna pripravnica in baletni vrtec se opravi brez sprejemnega preizkusa.
V program glasbena pripravnica vpisujemo otroke 1. razreda osnovne šole letnik 2018 (starost 6 let). V program plesna pripravnica, ki traja tri leta, vpisujemo otroke prve triade osnovne šole letnikov 2016–2018 (starost 6–8 let). V program baletni vrtec vpisujemo vrtčevske otroke letnikov 2019 in 2020 (starost od 4–5 let).

Potreben podatek za vpis je EMŠO učenca.

 

Predstavljamo vam inštrumente programa Glasba, ki jih pri nas poučujemo

Orkestrski instrumenti in petje

Drugi instrumenti

 

Vpis dijakov Škofijske klasične gimnazije

Dijaki Škofijske klasične gimnazije se lahko vpišejo v redni ali izredni program glasbene šole.
Vpis predpostavlja predstavitveni nastop v dneh sprejemnih preizkusov.

redni program vpisujemo učence, ki še niso zaključili osnovnega glasbenega izobraževanja na nižji ali višji stopnji. Za dijake je zagotovo zanimiv pouk klasičnega petja in orgel. Dijaki, ki so končali nižjo stopnjo glasbenega šolanja iz klavirja, se lahko vpišejo k pouku orgel, godalci pa v godalni orkester glasbene šole. K pouku petja se lahko vpišejo tudi začetniki. Če so na razpolago prosta vpisna mesta pri drugih inštrumentih, vpisujemo v redni program tudi dijake začetnike. Prednost imajo osnovnošolski učenci.

izredni program vpisujemo učence, ki bi želeli pričeti z glasbenim izobraževanjem, ga nadaljevati po končanem osnovnem glasbenim izobraževanju ali pa ga nadgraditi v sklopu interesnih dejavnosti, ki jih poučujemo v gimnaziji: godalni orkester, jazz klavir, kompozicija in aranžiranje, jazz combo, slavilna skupina. Več o njih si lahko preberete tukaj.
Jazz in pop petje poučujemo le v izrednem programu glasbene šole.

 

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content