Slovesna podelitev priznanj tekmovalcem

V torek, 31. maja, smo v glasbeni šoli obeležili velik dogodek. Naši učenci so v jubilejnem letu sodelovali na priznanih tekmovanjih.

Ta so TEMSIG – Tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije na državni ravni, spletno tekmovanje World Open Online Music Competition, klavirsko tekmovanje Franc Liszt Center Piano Competition in Musica Goritiensis na mednarodni ravni.

Ponosni smo prav na vsakega učenca, ki se je odločil za ta korak. »Na glasbenem tekmovanju ni najpomembnejši rezultat, temveč prehojena pot in pogum, da ste se sploh podali na pot,« je v nagovoru poudaril ravnatelj Daniel Eyer. Da gre pri tem kot sicer v življenju za trdo delo, dobro povzema misel Alberta Schweitzerja: Drevo je treba vestno negovati, če želimo, da bo obrodilo sadove.

Ravnatelj je izrazil hvaležnost za skupno delo ter sodelovanje staršev in učiteljev, učencev in njihovih prijateljev: »Učenje inštrumenta ni le delo posameznika. Star afriški pregovor pravi, da je za vzgojo otroka potrebna cela vas. Hvala vam, da lahko skupaj hodimo po tej poti in z otroki odkrivamo svet glasbe.«

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content