Odprta vrata Zavoda sv. Stanislava

Če smo čisto natančni, vrata mogočne zavodske stavbe nikoli niso zares zaprta. V soboto, 26. januarja, pa so bili k spoznavanju življenja za njimi posebej povabljeni tudi obiskovalci, ki so lahko iz prve roke začutili utrip Škofijske klasične gimnazije in Jegličevega dijaškega doma, svoje dejavnosti pa sta predstavila tudi Glasbena šola v Zavodu sv. Stanislava in Študentski dom Janeza F. Gnidovca.

Vrata so odprle gimnazijske učilnice, v katerih so lahko nekoliko skrajšanim uram pouka različnih predmetov prisostvovali tudi obiskovalci. Po odmoru, med katerim so se v do zadnjega stola in stojišča zasedeni dvorani Matije Tomca predstavili improligaši in nekateri glasbeniki, pa so prišle na vrsto za predstavitev številne interesne dejavnosti. Med drugim je imel odprto vajo Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije, ki se čez nekaj tednov odpravlja na turnejo v Ameriko.

Že skoraj tradicionalno je na dnevu odprtih vrat predvajan filmček, ki povzema utrip življenja na Škofijski klasični gimnaziji v preteklem letu. Letošnji se ob 25-letnici ozira tudi dlje nazaj v preteklost.

Kdor je želel, se je lahko udeležil vodenih ogledov gimnazije in dijaškega doma.

Fotografije iz dijaškega doma: Matija Miklavič, dijak 2. vzgojne skupine

Sobotnim gostom hvala za obisk, vsi pa ste lepo povabljeni, da se nam spet pridružite v petek, 15., in v soboto, 16. februarja, ko bosta potekala informativna dneva.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content