Pomembne informacije glede vpisa v Jegličev dijaški dom

PRIJAVA ZA BIVANJE V JEGLIČEVEM DIJAŠKEM DOMU

Vsi, ki razmišljate o morebitnem bivanju v dijaškem domu, pa se še niste dokončno odločili, dobrodošli. Kar pogumno, velja poskusiti! Življenje med vrstniki te lahko plemeniti in bogati. Dajte si priložnost!

Za bivanje v domu izpolnite prijavnico (novo) za sprejem v dijaški dom na obrazcu PSDD-MŠŠ-1/18. Dobite jo tukaj, v DZS ali na spletni strani MIZŠ. Prijavnico pošljite na naslov našega dijaškega doma ali jo osebno oddajte v tajništvo doma, lahko jo pošljete tudi po e- pošti. Na voljo imamo še nekaj prostih mest. O prejemu prijavnice in nadaljnjem postopku vpisa vas bomo pisno obvestili.

SUBVENCIONIRANO BIVANJE

Dijaki doma, ki imajo sestro ali brata s statusom vpisanega dijaka in je nastanjen v kateremkoli dijaškem domu v Sloveniji, imajo možnost subvencioniranega bivanja (obrazec Vloga za subvencijo VUS-MŠŠ-2/18 – nova). Obrazec lahko kupite v DZS ali ga natisnete s spletne strani dijaškega doma ali MIZŠ.

Dodatne informacije: dobite jih osebno, po telefonu ali po e-mailu:
svetovalna služba: 01/58 22 249, svetovalna.jdd@stanislav.si,
ravnatelj: 01/58 22 256, ravnatelj.jdd@stanislav.si,
tajništvo: 01/58 22 258, zalka.pintar@stanislav.si.

 

Kdo se lahko vpiše v Jegličev dijaški dom?

Dijaki se vpišejo na podlagi javnega razpisa, ki ga objavi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

V domu lahko biva vsak, ki:

  • odda izpolnjeno prijavnico v predpisanem roku;
  • ima status dijaka;
  • se strinja z vzgojno usmeritvijo dijaškega doma in domskim redom ter ga je pripravljen upoštevati.

Zakaj v JDD?

Na to vprašanje in še na mnoga druga boste dobili odgovor v naši knjižici, ki predstavlja življenje in delo v domu. Vabimo vas, da jo prelistate, morda vam olajša izbiro dijaškega doma oz. izbiro šole izven kraja svojega bivanja in odločitev za bivanje v dijaškem domu.

 Kaj počnemo?

Utrip življenja in dela v Jegličevem dijaškem domu je zelo pester. Najbolje ga predstavijo dijaki, ki ga opisujejo kot dom, kjer se odlično počutijo zaradi dobrih medsebojnih odnosov med sostanovalci in vzgojitelji, kjer je prostor za zabavo, učenje in druženje, kjer je vsakdo lahko to, kar je. V domu ne manjka mnogih raznolikih dejavnosti, skozi katere lahko dijaki razvijajo svoje talente s področja športa, vseh vrst umetnosti, socialnih veščin, veščin s področja kulinarike, prostovoljstva, medvrstniške pomoči, ipd. ter dejavnosti, ki prispevajo k osebnostni rasti in graditvi skupnosti in domačnosti.

Save

Save

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.