Izmenjava na naši gimnaziji

Na naši gimnaziji je od 17. do 23. januarja potekala mednarodna izmenjava Erasmusova+ z naslovom Art Nouveau – Art Renoveau, v katerega je vključenih šest evropskih šol. Na ŠKG smo cel teden sodelovali z 48 dijaki iz kar petih držav, in sicer iz Nemčije, Bolgarije, Romunije, Francije ter Škotske. Dijaki so spoznavali obdobje secesije in njen vpliv v Sloveniji, predvsem v Ljubljani. Za njih so bile organizirane različne delavnice, v katerih so lahko prišli do izraza njihovi umetniški talenti, saj so se delavnice vrtele predvsem okrog arhitekture, slikanja, grafičnega dizajniranja … Poleg tega so gostje en dan preživeli tudi v centru mesta, kjer so jim maturantje umetnostne zgodovine zelo natančno predstavili secesijsko Ljubljano. Predzadnji dan so se odpravili na ekskurzijo na Kras in Primorsko: spustili so se v Škocjanske jame, nato pa so obiskali še Piran, kjer so bile za njih ponovno organizirane zanimive delavnice. Na večer pred odhodom domov smo se gostitelji in gosti zbrali v Dvorani Matije Tomca, kjer smo skupaj preživeli naše zadnje trenutke druženja. Skupaj smo večerjali, višek večera pa so bili nacionalni plesi vseh šestih držav. Dijaki posameznih držav so tako poskušali naučiti ostale, kako se zapleše njihov tradicionalni ples. Po začetni zadržanosti je bila nad polko kmalu navdušena celotna dvorana, kar pa je bil šele začetek zabavnega večera.

Kako smo izmenjavo doživeli dijaki ŠKG, si lahko preberete v priloženih dnevniških zapisih spodaj, pa kako so se počutili gostje, nam je povedala Škotinja Rosalind Leslie: It was so good I loved being in the boarding with you all everyone was amazing! And I loved Slovenia too specially Piran and the ice caves. The workshop in Piran was my favourite out of all of the others. The food was alright at the school but good everywhere else.Utrinke z izmenjave si lahko ogledate tudi na skupni mendarodni spletni strani našega projekta: Mobility in Slovenia

Izmenjava je bila resnično organizirana vrhunsko. To so v petek zvečer potrdili tudi gostje, tako profesorji kot dijaki, na kar smo lahko gostitelji in vsi, ki smo sodelovali v projektu, ponosni. Naslednje države, ki so vključene v ta projekt, imajo sedaj zagotovo velik organizacijski zgled, ki ga bo težko prekositi.

(Tim Gregorčič, 2. e)

V pričakovanju gostov

Ponedeljek

Torek

Sreda

Četrtek

Petek

Beseda v slovo

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content