Poučevanje grščine kot sredstvo kulturnega razvoja

Dr. Dragica Fabjan Andritsakos je s prispevkom Poučevanje grščine kot sredstvo kulturnega razvoja sodelovala na multikonferenci Money Show v Atenah, na kateri se je zbralo več kot 1500 podjetnikov iz Grčije in drugod.

Od 7. do 9. januarja 2017 je v Atenah v hotelu Hilton potekala multikonferenca z naslovom Money Show. V okviru konference so se odvijale številne prireditve. Organizacija za širjenje grškega jezika je 8. januarja organizirala prireditev z naslovom Poučevanje grščine kot sredstvo kulturnega razvoja, na katero so bili povabljeni grški in nekateri tuji univerzitetni raziskovalci in profesorji. Član te organizacije je tudi g. Konstantinos Karkanias, ki je direktor grško-britanskega inštituta Megas Alexandros, na katerem sem v okviru Erasmus+ projektov Strokovno osebje za učinkovito šolo in Profesionalno osebje za uspešno šolo izobraževala v preteklem letu. Na njegovo pobudo me je organizacija povabila, naj se udeležim te pomembne multikonference.

Namen mojega predavanja je bil približati Grkom našo kulturo s pomočjo številnih navedb iz naše pretekle in tudi sodobne zgodovine ter sedanjosti in pokazati, da nas povezuje veliko zgodovinskih in kulturnih elementov, v nadaljevanju pa dokazati tezo, da učenje grščine pomaga slovenskemu učencu (tako mlademu človeku kot tudi odraslemu) razumeti lasten narod ter njegov kulturni in jezikovni razvoj ter se naučiti spoštovati slovensko kulturo ter tudi grško, katere neposredni dedič je.

Vabilo Organizacije za širjenje grškega jezika za sodelovanje na tej izjemni prireditvi v okviru multikonference Money show pomeni čast za Slovenijo, ki doslej ni še nikoli sodelovala, kot tudi zame osebno in hkrati kot predstavnico Zavoda sv. Stanislava, ki podpira Erasmus+ projekte, iz katerih se lahko rodijo tako plodna sodelovanja med nami in tujimi institucijami.

 

dr. Dragica Fabjan Andritsakos, profesorica grščine in latinščine

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content