KA1 2015: Strokovno osebje za učinkovito šolo

Novice

IKT v izobraževanju v Bruslju

V okviru Erasmus+ projekta Strokovno osebje za učinkovito šolo sem se v mesecu maju 2017 odpravil na seminar v Bruselj z naslovom Interactive ICT-based and web tools for an effective blended, flipped and cooperative learning, kjer sem spoznal vrsto novih in zanimivih pripomočkov in aplikacij, ki jih učitelj lahko uporablja pri pouku.

Predstavitev izvedenih izobraževanj v okviru Erasmus+ KA1 projektov

V sredo, 23. novembra, je bila pedagoška konferenca profesorjev in profesoric Škofijske klasične gimnazije posvečena predstavitvi nekaterih že izvedenih izobraževanj v okviru Erasmus+ projektov, namenjenih učni mobilnosti osebja.

Nova izmenjava s šolo iz Tokia

V okviru izobraževanja za zaposlene v šolstvu pod okriljem programa Erasmus+ sem se julija 2015 udeležil izpopolnjevanja znanja angleščine v Londonu.

Obisk šole v Germeringu

Po zaključenem delu ob koncu šolskega leta na OŠ Alojzija Šuštarja sem se odpravila v Nemčijo, točneje v Germering, ki leži na obrobju Münchna, na Eugen-Papst-Schule.

 

Osnovni podatki o projektu

Koordinator projekta:
Marko Weilguny
Datum začetka projekta:
1. 7. 2015
Datum konca projekta:
31. 5. 2017
Organizacija koordinatorica:
Zavod sv. Stanislava
Partnerske institucije:
/
Mednarodni program:

EU flag-Erasmus+_vect_POS

Erasmus+, KA1

Kratek opis projekta

Projekt “Strokovno osebje za učinkovito šolo” je projekt dodatnega usposabljana in izobraževanja pedagoških delavcev, zaposlenih v Zavodu sv. Stanislava. Dodatna izobraževanja vključujejo strukturirane seminarje z veliko mero praktičnega dela. Vsebinsko so izobraževanja razdeljena v štiri sklope:

  • poučevanje v naravi,
  • komunikacija in projektno vodenje,
  • poučevanje tujih jezikov,
  • matematika.

Cilj projekta je strokovno osebje, ki suvereno prevzema pomembne in odgovorne vloge znotraj Zavoda sv. Stanislava (tako na področju mednarodnega sodelovanja kot tudi pri posredovanju znanja, ki je življenjsko in uporabno).

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content