Razstava ob Dnevih evropske kulturne dediščine

V avli osnovne šole je na ogled razstava, ki so jo pripravili v Vrtcu Dobrega pastirja ob letošnjih Dnevih evropske kulturne dediščine.

V zavodu smo letošnje dogajanje v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine navezali na jubilejno Plečnikovo leto, saj letos mineva 150 let od rojstva velikega mojstra arhitekture.

Otroci iz Vrtca Dobrega pastirja so skupaj z vzgojiteljicami pod mentorstvom vzgojiteljice Petre Sojar v septembrskih dneh že odkrivali življenje in delo mojstra Plečnika ob ogledu slikanice “O dečku, ki je sanjal velike sanje”, fotografijah njegovih arhitekturnih del in ob obisku šentviške cerkve, za katero je Jože Plečnik naredil stranska oltarja. Nato so se tudi sami preizkusili v risanju, lepljenju in sestavljanju – tako je nastalo nekaj otroških upodobitev arhitekta Plečnika, lepljenk kelihov in celo maket znanih Plečnikovih del: stavbe Narodne in univerzitetne knjižnice, ljubljanskih Tržnic in stebriščnega vhoda na Žale. Svoje izdelke so razstavili v avli osnovne šole in vas prijazno vabijo na ogled do 9. oktobra.

Na razstavi si lahko ogledate tudi Dolinarjeve risbe oz. načrte za kapelo Dobrega pastirja; v OŠ Alojzija Šuštarja so se namreč odločili, da bodo v goste povabili arhitekta Roberta Dolinarja (avtorja liturgične opreme osnovnošolske kapele in spominskega obeležja “Mir s teboj”) ter ga povprašali o vplivu Jožeta Plečnika na njegovo delopogovor bo potekal v torek, 4. oktobra, ob 10. uri.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content