Rime v barvah

V okviru Dnevov evropske kulturne dediščine devetošolci pod mentorstvom Sare Drnovšek v avli osnovne šole postavljajo na ogled razstavo kratkih pesmi na slikarske motive Janeza Bernika.

Spominska razstava likovnih del Janeza Bernika januarja 2020 v Kregarjevem atriju je navdihnila takratne osmošolce k pisanju kratkih pesmi. Ob opazovanju likovnega dela si je vsak učenec v mislih ustvaril besedno podobo opazovane slike. Zapisal je pesem. Razstava tako nastalih pesmi je nastajala v preteklem tednu, ko so se (zdaj že devetošolke) trudile, da bi nam te pesmi predstavile tako, da bi začutili prisotnost Bernikove slike. V stvaritvah naših učencev se prepozna mlado željo po raziskovanju pesnjenja in svobodno ustvarjalno bit, ki v otrocih tako močno obstaja.

V četrtek, 1. oktobra, so devetošolke skupaj z mentorico Saro Drnovšek pripravile odprtje razstave, na katerem so predstavile celoten ustvarjalni proces, poleg tega pa so tudi izbrale nekaj pesmi za doživeto izveden recital, ki so ga obogatile s petjem in prezentacijo Bernikovih slik. Gospa ravnateljica Nuša Pohlin Schwarzbartl je za odlično izpeljan projekt čestitala učenkam in učiteljici Sari Drnovšek ter se jim zahvalila za njihovo zavzetost ter ustvarjalni prispevek na letošnjih Dnevih evropske kulturne dediščine.

Avtorice razstave: Maša Rajk, Katarina Demšar, Zala Kotar, Ruta Kogovšek, Zala Čeh, Tija Turha, Izabela Vindiš, Sara Trobiš. Mentorica Sara Drnovšek

Vabljeni na ogled razstave v avlo osnovne šole med 1. oktobrom in 2. novembrom.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content