Izmenjava v Franciji

V okviru Erasmus+ projekta Art Nouveau – Art Renouveau so se dijakinje in dijaki Škofijske klasične gimnazije odpravili na 5. mednarodno izmenjavo, ki poteka od 25. 9. do 1. 10. 2016. V nadaljevanju si lahko preberete zapis dijakinje ob samem odhodu in za tem tudi dnevniške zapise posameznih dni skupaj z nekaj fotografijami.

V nedeljo, 25. septembra 2016, se je 10 dijakov in dijakinj naše gimnazije skupaj s profesoricami Alenko Battelino, Barbaro Cergolj in Bernardo Podlipnik odpravilo v Francijo na prijateljsko šolo Institut Saint Dominique iz Mortefontaina v bližini Pariza. Tam se ponovno srečujejo s sovrstniki s še petih drugih šol, s katerimi sodelujemo v triletnem Erasmus+ projektu Art Nouveau – Art Renouveau; poleg že omenjene gostiteljske šole še s sovrstniki iz Bolgarije (Sredno obshtoobrazovatelno uchilishte Emilyan Stanev, Veliko Tarnovo), Nemčije (Mallinckrodt-Gymnasium, Dortmund), Romunije (Celegiul National Constantin Cantacuzino, Targoviste) in Škotske (Wellington School, Ayr).

Naše medsebojno druženje se prepleta s spoznavanjem secesije v Franciji, ustvarjalnimi delavnicami (oblikovanje stekla, nakita, linoreza, modeliranja ipd.) in filmskimi delavnicami. Zaključni projekt pa bo »flash mob« v petek na enem pomembnejših pariških trgov Trocadero.

Prepričana sem, da se vsi neizmerno veselimo izmenjave, novih prijateljev, izkušenj in odkrivanja francoske umetnosti iz obdobja art nouveau. O dogajanju na izmenjavi in naših francoskih dogodivščinah bomo sproti poročali na spletni strani, tako da si lahko ogledate priložene dnevniške zapise s fotografijami. Lahko pa spobrskate tudi na skupni mednarodni spletni strani našega projekta: Mobility in France ali pa si pogledate kratek video prispevek.

(Tinkara Uršič Fratina, 3. c)

img_5124fullsizerenderPonedeljek, 26. 9. 2016

Torek, 27. 9. 2016

Sreda, 28. 9. 2016

Četrtek, 29. 9. 2016

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content