Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Proslava pred božičem ter dnevom samostojnosti in enotnosti je vključevala vse običajne elemente: melodije, ki so pobožale uho, umetniško besedo, ki je nagovorila um in srce, veselje razredov, ki so bili za svoje jaslice posebej pohvaljeni in nagrajeni, navdušenje ob razglasitvi zneska zbranih sredstev v adventni dobrodelni akciji ter nagovora in praznični voščili predsednice dijaške skupnosti in ravnatelja gimnazije.

V adventnem času smo dijaki in zaposleni v gimnaziji zbirali darove, s katerimi želimo pomagati dijakom v Senegalu. Prodajali smo voščilnice, pekli piškote in vaflje, kuhali kakav, peli na Prešernovem trgu … Na proslavi je šolski kaplan Gregor Bregar z velikim veseljem gospe Jani Lampe, predstavnici Slovenske Karitas, in misijonarki s. Poloni Švigelj predal zbrani znesek 11.911 €. Sestra Polona se je vsem zahvalila za tako toplo in dobro srce, ga. Jana pa nam je zagotovila, da bodo v Senegalu lahko več mesecev dijakom omogočali, da vsaj enkrat dnevno dobijo topel obrok.

Kako je komisija videla in doživela vsake izmed razrednih jaslic ter katere razrede je nagradila, lahko preberete tukaj.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content