Razstava alumnov ob 30-letnici ŠKG

V jubilejnem letu, ob 30-letnici ponovnega delovanja Zavoda sv. Stanislava, je od 24. aprila do konca maja v Kregarjevem in Meršolovem atriju na ogled drugi del razstave alumnov Škofijske klasične gimnazije.

V letošnjem šolskem letu praznujemo 30-letnico ponovne ustanovitve Škofijske klasične gimnazije, zato smo povabili alumne, ki ustvarjajo na različnih področjih, povezanih z likovno ustvarjalnostjo, k oblikovanju razstave v jubilejnem letu. Zaradi raznolikih področij in velikega števila ustvarjalcev smo razstavo postavili v dveh terminih: prvi del, na katerem so se predstavili arhitekti in oblikovalci, je bil na ogled v okviru novembrskih praznovanj ob godu sv. Stanislava, drugi del pa bo na ogled od 24. aprila do konca maja.

Na tokratni razstavi se s slikarskimi deli predstavljajo Sara Križaj, Jurij Selan, Meta Šolar in Nika Zupančič, s papirnimi sgraffiti Katarina Bartolj, z ilustracijami Tinka Mesec Tomazin, z grafičnim oblikovanjem Hana Besjedica, z izborom fotografij Polona Avanzo in z glinenimi figurami Peter Čemažar.

Razstavo je odprl ravnatelj Škofijske klasične gimnazije Rihard Režek v sredo, 24. aprila, ob 19. uri v Kregarjevem atriju. Ob tej priložnosti smo predstavili tudi literarni zbornik Ribnik določijo lokvanji alumnov Škofijske klasične gimnazije, ki so ga pripravili alumni v jubilejnem letu, glavna urednica je bila Erika Primc, oblikovala ga je Zalka Leskovar, naslovnico pa je narisala Marija Bobič. Glasbeni program ob odprtju so oblikovale učenke jazz petja GŠ Matije Tomca Katja Košir, Ana Marija Sojar in Amber Bervar iz razreda Sandre Klemm, spremljal pa jih je prof. klavirja Miha Klemenc.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content