Spoštovani starši,

šola posveča posebno pozornost sodelovanju s starši, saj se zavedamo, da enoten in celosten pristop do dijaka omogoča večjo učinkovitost. Šola je odprta za mnenja, pobude in kritike s strani staršev in podpira dialog kot temeljni način reševanja težav. Da bi sodelovanje med vami in gimnazijo potekalo čim bolj uspešno, smo za vas na tej spletni strani pripravili vse tiste informacije, ki vam bodo v pomoč pri našem medsebojnem sodelovanju.

Gotovo vam bo v pomoč tudi priročnik za starše z osnovnimi informacijami in navodili za ravnanje v različnih situacijah, povezanih z življenjem na šoli (prijavljanje in odjavljanje malice, napovedovanje odsotnosti, sklad za pomoč družinam idr.).

Občasno na šoli deluje tudi Šola za starše, ki je podpora staršem pri vzgoji mladostnika. Tam so starši deležni podpore in smernic za vzpostavljanje pozitivnega in spodbudnega družinskega okolja ter za reševanje težav v odnosu z otrokom. Praviloma organiziramo do 5 srečanj za starše, ki so tematsko obarvana in potekajo v manjših skupinah (do 30 udeležencev).

Občasno na pobudo sveta staršev šola zanje organizira tudi ekskurzije.

 

  • ŠKOFIJSKA KLASIČNA GIMNAZIJA
    [email protected]

  • ZA STARŠE

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content