Ponovno mogoča donacija iz dohodnine za Zavod sv. Stanislava

Na podlagi sklepa vlade z dne 14. maja 2021 (UL RS 75/21), lahko davčni zavezanci do 31. maja 2021 namenimo del dohodnine za donacije do 1 %. Med upravičenci za namenitev teh sredstev je ponovno tudi naš zavod. Vsi, ki ste v preteklosti sicer že namenili donacijo našemu zavodu, morate to PONOVNO storiti, ker prejšnja zahteva ne velja več.

Kako lahko izrazim svojo odločitev?

eDavki – Namenitev dela dohodnine za donacije – elektronsko

  • Na spletni strani eDavki ali v mobilni aplikaciji eDavki lahko svojo zahtevo izrazite v elektronski obliki. Vnesite davčno številko Zavoda sv. Stanislava (13707787) ter vpišite odstotek (največ 1 %).
  • Namenitev dela dohodnine lahko preverite na povezavi. Na isti strani je tudi povezava do obrazca za namenitev dela dohodnine

Obrazec za namenitev dela dohodnine – pdf – klasično

  • Izpolnite priloženi obrazec zahteve, ga odrežite in dostavite (pošljite) v Zavod sv. Stanislava. Da bo vaša zahteva upoštevana še za to leto, morate to storiti najkasneje do 25. 5. 2021 (obvezno vpišite pristojni davčni urad in izpostavo). Če boste obrazec pošiljali po pošti, dodajte znamko in po robovih zalepite s samolepilnim trakom.
  • Svojo zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije lahko izpolnite tudi v pristojnem davčnem uradu.

Hvala vsem, ki ste do sedaj namenili del dohodnine za donacijo zavodu, in vsem, ki del dohodnine namenili za donacijo v prihodnje. Vsi, ki ste v preteklosti že namenili del dohodnine zavodu, morate svojo odločitev obnoviti in PONOVNO ODDATI zahtevo.

Zakaj nameniti del dohodnine za donacijo Zavodu sv. Stanislava?

Vaša odločitev bo pripomogla, da bomo v Zavodu sv. Stanislava lahko še naprej razvijali različne šolske in obšolske dejavnosti, s katerimi bogatimo vzgojno-izobraževalni proces otrok in mladih na Škofijski klasični gimnaziji, v Jegličevem dijaškem domu, Osnovni šoli Alojzija Šuštarja, glasbeni šoli ter v Vrtcu Dobrega pastirja. Z vašo pomočjo bomo otrokom in mladim lahko omogočili čim bolj celostni osebnostni razvoj.

Vaša odločitev za vas ne predstavlja nobene dodatne finančne obremenitve. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut časa in izpolnite obrazec zahteve.

Zahvala

Iskrena hvala vsem, ki na najrazličnejše načine izkazujete podporo Zavodu sv. Stanislava. Njegova zgodovina je polna mnogih dobrotnikov, brez katerih ne bi bila mogoča njegova ustanovitev leta 1905, njegova obnova in ponovno odprtje leta 1993 in njegovo nemoteno delovanje ves ta čas. Vsak vaš trud in vsi darovi nas zavezujejo k odgovornemu izvajanju našega poslanstva. Posebna hvala vsem, ki se boste odzvali temu vabilu in z delom svoje dohodnine v bodoče pomagali zavodu in ga na ta način finančno podpirali.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content