“Kompetentno v prihodnost” – srečanje multiplikatorjev projekta Popestrimo šolo 2016-2021

V sredo, 15. maja, smo se v Zavodu sv. Stanislava v okviru projekta EU PROJEKT, MOJ PROJEKT srečali multiplikatorji projekta Popestrimo šolo in si izmenjali dobre prakse.

V sredo, 15. maja, smo v Zavodu sv. Stanislava v okviru projekta EU PROJEKT, MOJ PROJEKT organizirali srečanje multiplikatorjev projekta Popestrimo šolo 2016-2021 – Izobraževanje strokovnih delavcev za krepitev kompetenc šolajočih. Projekt Popestrimo šolo financirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije.

Glavni namen srečanja je bil izmenjava dobrih praks in izkušenj. Na začetku srečanja nas je pozdravila ga. mag. Erika Grošelj z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Sledilo je predavanje ge. Julije Pirnat z Zavoda republike Slovenije za zaposlovanje. Ga. Julija Pirnat nam je predstavila ključne kompetence, ki dvigujejo zaposljivost v 21. stoletju, in poklice prihodnosti. Med kompetencami so motiviranost za delo, prilagodljivost, timsko delo, disciplina, vztrajnost, zanesljivost, navdušenje, entuziazem … fizične sposobnosti. Med poklici, ki že obstajajo ali se še razvijajo, pa so strokovnjak za 3D-tiskanje, odvetnik virtualne lastnine, strokovnjak za socializacijo in druženje, koordinator poučevanja otrok na domu, odstranjevalec slabih spominov, specialist za katastrofe …

V delu po skupinah smo si multiplikatorji predstavili, kaj delamo, kako je projekt pridobitev za šolo, na kateri smo zaposleni, zaupali pa smo si tudi nekatere težave, s katerimi se soočamo, in iskali najbolj učinkovite rešitve.

Seznanili smo se tudi s projektom ugotavljanja in zagotavljanja kakovosti na področju vzgoje in izobraževanja in si v popoldanskem delu na stojnicah še bolj konkretno in izkustveno izmenjali dobre prakse.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content