Iskrena hvala vsem, ki podpirate katoliške šole

Radio Ognjišče je na predvečer Marijinega oznanjenja kot zaključek tedna katoliških šol predvajal koncert “Hvala za dar!”, v prvi vrsti podarjen vsem staršem, ki so ga sooblikovale učenke in učenci ter dijakinje in dijaki katoliških šol. Sam koncert si lahko v nekaj utrinkih ogledate na spodnjem videoposnetku, ali pa pobrskate za posnetkom po spletnem arhivu radia. Iskrena pa hvala vsem, ki ste med koncertom poklicali dobrodelno številko in s svojim darom finančno podprli šolanje socialno šibkejših na katoliških osnovnih šolah in gimnazijah. Odzvalo se je kar 236 dobrotnikov, ki so skupaj darovali 8.000 €. Tudi vsem vam – hvala za vaš dar!

Sam koncert je v Zavodu sv. Stanislava potekal v sredo, 22. 3., njegovo predvajanje pa je bilo predvideno za predvečer materinskega dne. Radio Ognjišče je sicer cel teden posvetil katoliškim šolam in v letošnjem letu v svojem programu predstavljal predvsem Osnovno šolo Alojzija Šuštarja.

Poleg različnih zanimivih in pestrih prispevkov je v tem tednu radio predvajal tudi pogovorno oddajo, v kateri so bili gostje direktorji oz. ravnatelji vseh štirih osnovnošolsko-srednješolskih katoliških izobraževalnih zavodov. Teden pa se je sklenil prav s koncertom v tednu družine, posvečenim vsem mamam in očetom.

Hvala vsem osnovnošolkam in osnovnošolcem, ki so med koncertom sprejemali klice poslušalcev, predvsem pa še enkrat hvala vsem, ki tako ali drugače podpirate delovanje katoliških šol. Po tokratnem dobrodelnem koncertu pa posebej hvala vsem, ki ste s svojim darom prispevali sredstva v sklad za pomoč družinam.

Človeku na koncu ostane le to, kar je daroval. Naj vam Bog obilno povrne vašo darežljivost.

IMG_2831

Osnovnošolci, čakajoči na klice darovalcev, med posnetkom koncerta na radiu.

V soboto, na praznik Marijenega oznanjenja, je ravnatelj sklada za pomoč družinam, Gregor Celestina, svoje misli po izteku tedna katoliških šol na Radiu Ognjišče strnil v besedah zahvale:

“Danes se počutim zares praznično. Za mano je čudovit teden molitve za družine, ki sem ga sam doživljal predvsem v duhu tedna katoliških šol na Radiu Ognjišče. Zgodilo se je toliko dogodkov, lepih oddaj na radiu. Ob poslušanju sem razmišljal kakšno milost imam, da lahko delam v katoliški šoli, da lahko soustvarjam prostor v katerem starši vzgajajo svoje otroke tudi v skladu z njihovo vero. Lahko rečem z današnjo slavljenko Marijo: »Zares velike reči nam je storil on, ki je mogočen.«

S posebno hvaležnostjo se pa spominjam koncerta katoliških šol, ki ga je včeraj prenašal Radio Ognjišče. Sodelovalo je okrog 250 otrok, učiteljev in spremljevalcev. V Zavod sv. Stanislava so prišli iz Maribora, Želimelj in Vipave. Pripravili so uro in pol programa, prepojenega s hvaležnostjo za naše starše. Novinarji, voditelji in tehniki Radia Ognjišče so spet dokazali, da so ljudje, ki delajo s srcem. Na Osnovni šoli pa se je zvečer zbralo 13 učenk in učencev, ki so pridno dvigali telefone in sprejemali klice poslušalcev. Poklicalo je 236 poslušalcev. Mnogi od njih so povedali, da imajo sami velike družine ali se je kdo od njihovih sorodnikov že šolal na katoliških šolah. Vsi so bili pripavljeni darovati v sklad za pomoč družinam. Skupaj smo zbrali 8.000 evrov. Čutili smo, da delamo pravo stvar in prepričan sem, da bodo veselja deležni tudi vsi darovalci. Človeku namreč ostane le to, kar je daroval. Hvala, zares hvala vsem, ki ste darovali. Hvala vsem radijcem in vsem, ki ste in še boste darovali v sklad. Vem, da nekateri poslušalci radia niso darovali v sklad, darujejo pa dnevno za katoliške šole in za vse, ki vzgajamo mlade svoje žrtve in molitve. Tudi vi ste naši veliki dobrotniki. Bog vam vsem povrni za vse, kar naredite za naše mlade.”

Save

Save

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content