Dan odprtih vrat in informativni dnevi v glasbeni šoli

V Glasbeni šoli v Zavodu sv. Stanislava vsako leto odpremo svoja vrata vsem, ki bi radi pokukali v naše učilnice, prisostvovali pouku, in prisluhnili zvokom, ki jih mladi učenci izvabljajo iz svojih inštrumentov. V soboto, 29. januarja 2022, odpiramo svoja vrata na drugačen način.

Božično-novoletni koncert

V glasbeni šoli smo božični čas podoživeli na koncertu, ki je z ubranimi zvoki napolnil cerkev sv. Stanislava v torek, 11. januarja 2022.

Božično in novoletno voščilo

V tem zgodovinskem trenutku /…/ bolj kot kdaj koli potrebujemo bratstvo. Bog nam ga omogoča, ko nam podarja svojega Sina Jezusa: to ni bratstvo lepih besed, abstraktnih idealov, nestalnih čustev … Ne. To bratstvo je utemeljeno na resnični ljubezni, ki zmore srečati drugega, drugačnega od sebe, so-čutiti njegovo trpljenje, se mu približati in poskrbeti zanj, čeprav ni del moje družine, mojega naroda, moje vere. Je drugačen od mene, toda je moj brat, je moja sestra. To velja tudi za odnose med ljudstvi in narodi: vsi smo bratje in sestre. Ob božiču obhajamo luč Kristusa, ki prihaja na svet in prihaja za vse, ne samo za nekatere. (papež Frančišek, nagovor Urbi et Orbi, božič 2020)

Božični koncert učencev v Viteški dvorani Križank

V četrtek, 9. decembra 2021, so se naši učenci v sklopu božičnih koncertov Festivala Ljubljana v prelepem ambientu Viteške dvorane predstavili svojim najbližjim in širši publiki.

Donacija iz dohodnine za Zavod sv. Stanislava

Zakon o dohodnini omogoča davčnim zavezancem, da sami odločate, komu boste namenili do 1-odstotni delež odmerjene dohodnine, ki ga država namenja za donacije upravičenim organizacijam. Davčni zavezanci lahko torej del dohodnine, ki ga od vas v vsakem primeru vzame država in ne pomeni nikakršne dodatne davčne obremenitve, preusmerite v donacijsko podporo upravičenim organizacijam. Med upravičenci za ta del dohodnine je tudi Zavod sv. Stanislava (dav. št. 13707787).

V glasbeni šoli smo že začeli tekmovati

Za otvoritev letošnje tekmovalne sezone je tokrat poskrbel Andrej Kostić, učenec 3. razreda klavirja. Na 12. mednarodnem tekmovanju World Open Online Music Competition je v jesenski etapi z 91,33 točkami dosegel 1. nagrado.

  • GLASBENA ŠOLA [email protected] Tajništvo: (01) 58 22 241 Zbornica: (01) 58 22 251 Ravnatelj: (01) 58 22 207  

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.