SLAVNOSTNI TEDEN V ZAVODU SV. STANISLAVA

V nedeljo, 13. 5. 2018, bo Zavod sv. Stanislava s 25. letnim koncertom zborov in orkestra slovesno pričel s praznovanjem treh večjih jubilejev, ki jih obeležujejo osnovna šola, gimnazija in dijaški dom. V tednu pred koncertom je pripravljen tudi mednarodni simpozij z naslovom Kritično mišljenje v digitalni dobi. Vljudno vabljeni, da si ogledate več podrobnosti in se nam pridružite pri praznovanju.

Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom bosta v šolskem letu 2018/2019 obeležila svoja srebrna jubileja, Osnovna šola Alojzija Šuštarja pa bo zaokrožila svoje prvo desetletje. Ob tem smo se v Zavodu sv. Stanislava odločili, da celo leto namenimo praznovanju ter razmisleku o prehojeni poti in oziranju preko horizonta. Geslo, pod katerim bo potekalo celo leto, se glasi: “Mladost iz zrn sonca stkana.”

Praznovanje se pričenja s 25. letnim koncertom zborov in orkestra Zavoda sv. Stanislava. Koncert bo potekal v nedeljo, 13. 5., ob 18.00 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Koncert je žal že v celoti razprodan, obiskovalci, ki ste na čakalni listi za vstopnice, pa lahko razpoložljivost vstopnic preverite po sredi, 9. 5. Pripravljen bo tudi neposredni prenos na FB strani Škofijske klasične gimnazije, ki ga pripravljajo študenti Fakultete za elektrotehniko z Univerze v Ljubljani, za zvok pa bodo poskrbeli prijatelji z Radia Ognjišče.

Več informacij o koncertu.

V dneh pred jubilejnim koncertom Inštitut za raziskovanje in evalvacijo šolstva, ki deluje v okviru zavoda, pripravlja mednarodni simpozij z naslovom Kritično mišljenje v digitalni dobi. Simpozij, ki bo trajal od četrtka, 10. 5., do sobote, 12. 5., naslavlja eno izmed področij, ki smo jih v zavodu prepoznali kot tista, ki bodo v največji meri zaznamovala naša prizadevanja v naslednjem obdobju. Simpozij je odprt za javnost in v največji meri usmerjen v pedagoške delavce ter tiste, ki jih zanimajo vprašanja vzgoje in pedagoškega dela.

Več informacij o simpoziju in prijava.

V tednu pred pričetkom prazničnega leta pa poteka tudi izmenjava v okviru mednarodnega projekta Z glasbo v življenje (Erasmus+). Dijakinje in dijaki konservatorija F. Chopina iz Krakova bodo dopolnili zavodski orkester za izvedbo mogočnega Brucknerjevega Te Deuma. V dneh pred koncertom pa bodo naši gostje skupaj z učenci naše glasbene šole pripravili tudi koncert v zavodski cerkvi. Tako vas k obisku koncerta vabimo v četrtek, 10. 5., ob 19.00.

Več informacij o izmenjavi.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite pri praznovanju!

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content