Kregarjev dan 2022

Ob obletnici rojstva slikarja Staneta Kregarja (10. 11. 1905–1. 8. 1973) tudi letos pripravljamo Kregarjev dan, ki ga bomo zaznamovali z različnimi dogodki.

Na predvečer Kregarjevega rojstnega dne, 9. novembra, ob 17. uri pripravljamo javno vodstvo po stalni zbirki Kregarjevih del; slikarjevo življenje in delo bo predstavil poznavalec Kregarjevega opusa dr. Andrej Doblehar, ki je leta 2013 tudi zasnoval spominsko razstavo “Romar k lepoti” v Narodni galeriji v Ljubljani ter leta 2014 tudi pripravil prenovljeno postavitev Kregarjevih del v naši galeriji.

Dijaki 2. letnika Škofijske klasične gimnazije si bodo v tednu po jesenskih počitnicah ogledali  Kregarjevo galerijo, reševali kviz o življenju in delu Staneta Kregarja ter pripravili ustvarjalno nalogo na temo Pesmi iz galerije ali pa v domačem kraju oz. župniji poizvedeli, ali imajo morda kakšno Kregarjevo sakralno delo.

Ob tej priložnosti smo v avli Vrtca Dobrega pastirja obesili sliko Sanje Staneta Kregarja.

Za otroke je Tjaša Plut pripravila zgodbo o Kregarjevem življenju z ustvarjalnimi nalogami ob Kregarjevih slikah Pri slikarju na obisku.

Za letošnji Kregarjev dan je maturantka naše gimnazije Karen Kitič (4. e) likovno oblikovala tihožitje z motivi Kregarjevih del:

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content