ŠKG in JDD odprla svoja vrata

Po dobrih dveh letih izzivov, ko smo v Zavodu sv. Stanislava bolj kot vrata odpirali predvsem spletna okna (in druge virtualne kanale, ki so omogočali predstavitve na daljavo), sta Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom 28. januarja 2023 svoja vrata obiskovalcem ponovno lahko odprla zares. Z veseljem smo v svojih prostorih pozdravili lepo število osnovnošolcev, njihovih staršev in vseh, ki jih zanima življenje in delo v obeh srednješolskih enotah zavoda.

Tik pred uradnim začetkom dogajanja je bil prvič predvajan že skoraj tradicionalni video z utrinki zadnjega leta, ki si ga lahko ogledate tudi tukaj:

Program dneva odprtih vrat, ki so se ga lahko obiskovalci udeležili v celoti ali le v posameznem delu, je bil organiziran med 9. in 13. uro, ponudil pa je možnost obiska skrajšanih ur pouka, vodene oglede gimnazije in dijaškega doma ter še marsikaj zanimivega, med drugim ogled odprte vaje Dekliškega zbora sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije z Marisom Sirmaisom, gostujočim dirigentom iz Latvije. Na zaključnem nastopu v zavodski dvorani so obiskovalce navdušili improvizatorji iz dijaških vrst in (Z)Mešani zbor Škofijske klasične gimnazije.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content