Dekliški zbor 1. letnika Škofijske klasične gimnazije

Zborovodkinja: Marjetka KozmusDekliški zbor 1. letnika

Dekliški zbor 1. letnika Škofijske klasične gimnazije je poleg Fantovskega zbora 1. letnika Škofijske klasične gimnazije temeljni zbor za nadaljnje zborovsko delovanje na gimnaziji, saj oba v zborovsko petje vsako leto uvajata prek sto prvošolcev. V Dekliškem zboru 1. letnika letos poje 81 deklet, za nekatere izmed njih je to prvo srečanje z zborovskim petjem. Dijakinje imajo zelo različno glasbeno predznanje, pevske izkušnje in glasovno zrelost. S študijem primernega repertoarja se pri pevkah spodbuja veselje do skupinskega muziciranja, ob tem pa se učijo osnov zdravega petja in se uvajajo v večglasje, kar je dobra priprava za napredovanje v naslednje zbore.

Zbor vsako leto sodeluje z drugimi zbori šole na različnih koncertih. Prvič se vsako leto pevke skupaj s Fantovskim zborom 1. letnika predstavijo na predprazničnem koncertu, spomladi se udeležijo revije ljubljanskih šolskih zborov Pomladna prepevanja, najbolj se veselijo nastopa na letnem koncertu zborov in orkestra Zavoda sv. Stanislava v Cankarjevem domu, zadnjič pa skupaj zapojejo na zaključnem koncertu v zavodu konec maja.

V času pouka na daljavo je zbor sodeloval pri skupnem videu Čuden čas, spomladi posnel skladbo Mlado srce, decembra pa skladbo Božični čas.

Vaje potekajo enkrat tedensko po dve šolski uri.

Prisluhnite nam!

 

Marjetka Kozmus, prir.: Tine Bec – Sončne in nasmejane

prir. Tine Bec – Disneyjev venček

Martin Lesjak – Božični čas

The Struts – Strange Days/Čuden čas

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content