Za starše

Spoštovani starši,

odhod otroka iz varnega družinskega objema je ena bolj stresnih družinskih preizkušenj. Iz pogledov na domsko izkušnjo vaših otrok, ki ste jih delili z nami in smo jih zbrali v brošuri Starši staršem, lahko poleg številnih pohval in dobrih izkušenj razberemo tudi precejšnjo mero skrbi na različnih področjih. Dragi naši, ne skrbite, zaupajte nam! Vsak trenutek odsotnosti vašega otroka od doma preživite v prepričanju, da se zanj trudimo po svojih najboljših močeh, saj so vaši otroci tudi naši otroci. Zaupate nam lahko tudi zato, ker imamo bogate izkušnje dela z mladostnicami in mladostniki in na tem mestu vam obljubljam, da se bomo trudili vaše zaupanje upravičevati tudi v prihodnje.

Spoštovani, kot veste, se v našem domu trudimo vzgajati celostno. Z željo, da bi nam to zares uspevalo, si želimo pristnega stika z vami. Ta je izrednega pomena. Nekaj stikov z domom in mojimi cenjenimi sodelavkami in sodelavci ste v tem šolskem letu že imeli, kar nekaj druženj pa je še pred nami. V načrtu imamo številne aktivnosti, skupaj z vami si želimo izvesti še en roditeljski sestanek, ki je predviden v mesecu novembru, in redne govorilne ure, ko bomo za vas v domu na razpolago pred, med in po govorilnih urah na gimnaziji. Na njih bom vedno prisoten tudi sam. To bo lepa priložnost, da skupaj preverimo, kje smo, se ustavimo in če se pokaže potreba, skupaj poiščemo pravo pot za vaše otroke.

Za konec pa še enkrat. Vrata moje pisarne bodo za vas vedno odprta, za vse, tako za tiste, katerih otroci trenutno bivajo v domu, kot tudi za tiste, ki ste pri nas otroke že imeli ali pa o vpisu šele razmišljate. Seveda ste dobrodošli tudi vsi vi, mladi prijatelji, ki ste dom že zapustili in bi radi zavrteli čas malo nazaj. Iskreno vesel vas bom.

Rihard Režek, ravnatelj Jegličevega dijaškega doma

Šola za starše v šolskem letu 2020/2021

Tako, kot je drugačen in poseben čas, v katerem se nahajamo, tako bo drugačna tudi zasnova in izvedba Šole za starše v šolskem letu...   Read More

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.