Duhovna misel

Bela nedelja - nedelja božjega usmiljenja

Tri "besede” me danes nagovarjajo in jih želim podeliti z vami: 3. Jezus je vstal, 2. prvi dan v tednu ter 1. mir in odpuščanje.

3. Jezus je vstal. 
Jezus vstopi v prostor, kjer so se zbirali učenci. Ko vstopi, pokaže svojo vstopnico. Njegova vstopnica so njegove rane in učenci ga takoj prepoznajo. To, kar je on naredil za učence, za nas, to je njegova vstopnica, to je njegova ljubezen.

2. Tisti dan, prvi dan v tednu.  
Takrat je Jezus prišel, vendar Tomaža ni bilo. Kje je bil? Ne vemo. Ko mu učenci povedo, da jih je obiskal Jezus, jim Tomaž ne verjame. “Vse dokler se ne prepričam, vam ne verjamem.” Čez en teden se prikaže tudi njemu. In reče mu, naj se ga dotakne, naj se prepriča, da je res on. To je za Tomaža dovolj, da postane veren: ni več neveren. 

Lahko rečemo, da je Tomaž je imel srečo, da se ga je lahko dotaknil. Ampak, ali nimamo mi še večje sreče: mi se ne dotikamo Jezusovih ran, ampak se Jezus dotoka naših ran. In nas ozdravlja. Vidite. Imamo res srečo.

1. Mir in odpuščanje. 
Prvo ozdravljenje, potem ko se Jezus prikaže, je takoj za njegovim pozdravom. “Mir vam bodi,” reče in “Pojdite po vsem svetu in odpuščajte grehe.” Vsem ponesite moje odpuščanje. Če jim grehe odpustite, jim bodo odpuščeni. 

Rešilni avto je takoj v akciji. Kjer je potreben rešilec odpuščanja, tja pojdite takoj. Sirene, ki naznanijo, da prihaja pomoč, ki naj raztrobijo novico, so apostoli. Ti tekajo sem in tja, gor in dol, zato da bi ponesli odpuščanje tja, kjer se ljudje čutijo, da jim ni odpuščeno, da niso ljubljeni. Jezus pravi, naj jim ponesejo ljubezen, odpuščanje. 

Vsak od nas mora biti tak “rešilec” s sirenami, ki ponese kisikove jeklenke odpuščanja, ki ponese obliže milosti in to takoj. Rdeča barva, nujno. Kri Jezusa Kristusa je rdeča, pomeni nujno, je prioritetna. 

David Kraner

  • JEGLIČEV DIJAŠKI DOM
    [email protected]
    Zbornica: (01) 58 22 255
    Mobi: (040) 632 895
    Tajništvo: (01) 58 22 258

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Accessibility