Voščilo

Vsem mamicam želimo sončen, cvetoč, topel, prijeten, ljubezni poln…materinski dan!

Ko se prebudi cesar Trajan (ali latinski večer na OŠ)

Po koncu antičnih dni na razredni stopnji Osnovne šole Alojzija Šuštarja so učenci prvega do petega razreda za svoje starše na latinskem večeru pripravili predstavitev delavnic in uprizorili nekaj mitov, ki so jih spoznali. Na vrhu Trajanovega stebra, ki so ga pomagali graditi prav vsi razredi, se je 1.900 let po svoji smrti zbudil celo sam cesar Trajan in z obiskovalci delil nekaj spominov svojega življenja.

Iskrena hvala vsem, ki podpirate katoliške šole

Radio Ognjišče je na predvečer Marijinega oznanjenja kot zaključek tedna katoliških šol predvajalo koncert "Hvala za dar!", v prvi vrsti podarjen vsem staršem, ki so ga sooblikovale učenke in učenci ter dijakinje in dijaki katoliških šol. Sam koncert si lahko v nekaj utrinkih ogledate na spodnjem videoposnetku, ali pa po spletnem arhivu radia pobrskete za posnetkom. Iskrena pa hvala vsem, ki ste med koncertom poklicali dobrodelno številko in s svojim darom finančno podprli šolanje socialno šibkejših na katoliških osnovnih šolah in gimnazijah. Odzvalo se je kar 236 dobrotnikov, ki so skupaj darovali 8.000€. Tudi vsem vam - hvala za vaš dar!

Navdušili Fince

V petek, 17. 3. 2017, so nas obiskali profesorji s pedagoške fakultete s Finske, ki poučujejo finske učitelje in študente, kako poučevati z gibalnimi metodami in tehnikami učenja v naravi.

Naši tekmovalci po zagovoru raziskovalne naloge iz kemije “Trdota vode”

Jakob Lesar, Aleks Kaapre Rehtijarvi, Teo Humar. Čestitke za pogum in raziskovalnega duha!   Save

Postna duhovna spodbuda

Lepo ste povabljeni k spremljanju in uresničevanju kratkih dnevnih spodbud za postni čas, ki ga v Zavodu sv. Stanislava letos obeležujemo pod geslom "Kdo je moj bližnji?".

© 2016 Zavod sv. Stanislava.

Nazaj na vrh