Erasmus+ akreditacija 2021–27

Obisk na francoskem liceju

Zadnji teden v maju je imela profesorica Bernarda Stenovec v okviru programa Erasmus+ možnost obiskati gimnazijo v mestecu Clermont l'Hérault v bližini Montpellierja na jugu Francije.

Biološko-kemijska izmenjava v Belgiji

Od 6. do 13. novembra 2022 je v Nijlenu v Belgiji potekala biološko-kemijska izmenjava. Nanjo se nas je odpravilo osem dijakov in dve profesorici, gospa Bavec in gospa Prašnikar, ki sta nas lepo popeljali skozi celoten teden.

Projekt Model United Nations na Bavarskem

Po več mesecih priprave smo dneve med 9. in 12. novembrom 2022 z ekipo dijakov preživeli na Bavarskem, v mestecu Bad Tölz, kjer smo sodelovali pri projektu Model United Nations (MUN). Za tri dni se je bavarski mladinski hostel spremenil v prostor zasedanja Združenih narodov (ZN), mladostniki iz petih držav pa v delegate držav z vseh kontinentov.

Obisk na švedski osnovni šoli

Petra Erjavec in Rebeka Šinkovec se oglašava s severa. Podali sva se na Švedsko, v mesto Sollentuna, kjer gostujeva v osnovni šoli Vitra.


Osnovni podatki

Koordinator projekta:
Marko Weilguny

 
Datum začetka projekta:
september 2021

 
Datum konca projekta:
november 2022

 
Program:
Erasmus+, Ključni ukrep 1

Akreditacija za koordinatorje konzorcija mobilnosti nam omogoča nemoteno izvajanje projektov med letoma 2021 in 2027 v sodelovanju s Škofijsko gimnazijo Vipava, Gimnazijo Želimlje in Zavodom Antona Martina Slomška, ki so se pridružili našem partnerstvu.

Zaposleni se bodo lahko nadaljnje izpopolnjevali na različnih izobraževanjih, z obiskom šol ali poučevanjem na šolah, učenci in dijaki pa bodo sodelovali pri kratkotrajnih in dolgotrajnih izmenjavah, s katerimi bodo nadgradili svoje medkulturne kompetence, izboljšali znanje tujih jezikov in napredovali v samostojnosti … Poleg tega bomo k nam povabili tuje strokovnjake s področij, ki jih želimo dodatno izboljšati ali razvijati in neposredno udeležbo omogočili še večjemu številu zaposlenih.

S projektnim partnerstvom želimo vzpostaviti tudi nove oblike sodelovanja in povezovanja med učitelji in dijaki vključenih šol.

Cilji

  • Konzorcijski partnerji v projektu postanejo bolje usposobljeni za sodelovanje v mednarodnem okviru.
  • Udeleženci mobilnosti pridobijo nova znanja in kompetence, preko katerih prilagajajo in
    nadgrajujejo svojo pedagoško prakso.
  • Zaposleni znotraj organizacij v večji meri prepoznavajo koristi mednarodnega sodelovanja in
    povezovanja in ob spreminjanju kulture organizacije bolj celovito pristopajo k posodabljanju pedagoških pristopov.
  • Projektno partnerstvo razvije učinkovite načine implementacije in konsolidacije projektnih
    rezultatov ter njihove diseminacije zainteresirani strokovni javnosti.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content