Z glasbo v življenje

Gostovanje godalnega orkestra v Krakovu

Letos je godalni orkester Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava v okviru projekta Erasmus+ gostoval na konservatoriju F. Chopina v Krakovu. Gostovanje je potekalo med 19. in 25. oktobrom.

1. nagrada za Nežo Sušnik na tekmovanju Jan Hoffman na Poljskem

Ponosni sporočamo, da je na 1. Mednarodnem klavirskem tekmovanju Jan Hoffman, ki ga organizira krakovska Akademija za glasbo, Neža Sušnik potrdila svojo vrhunsko formo...   Read More

Izmenjava s konservatorijem F. Chopina v Krakovu ERASMUS+

Glasbena šola v Zavodu sv. Stanislava je v tednu med 30. septembrom in 4. oktobrom gostila izmenjavo učiteljev z Glasbenega konservatorija F. Chopina v Krakovu v sklopu projekta Erasmus+. Izmenjave smo bili deležni pri kitari, violini, in flavti, tako je vsak domači učitelj prevzel del organizacije, ter poskrbel za podporo, ter gostoljubje pri svojem "Erasmusu", če se lahko malce karikirano izrazim.

26. letni koncert zborov in orkestra Zavoda sv. Stanislava

V sobotnem večeru, 11. maja 2019, se je na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma zvrstilo več kot 400 glasov v devetih zborih in orkestru. Kot je v navadi, se je ob tej priložnosti predstavila celotna zavodska zborovska piramida, od osnovnošolcev do študentov. Mladi glasbeniki in njihovi pedagogi so pričarali še en nepozaben večer.


EU flag-Erasmus+_vect_POS

Osnovni podatki o projektu

Angleško ime projekta:
Music to Life 
Koordinator projekta:
Damijan Močnik 
Datum začetka projekta:
1. 9. 2017 
Datum konca projekta:
31. 8. 2020 
Organizacija koordinatorica:
Zavod sv. Stanislava
Partnerske institucije:
Panstwowa Ogolnoksztalcaca Szkola Muzyczna II stopnia im. F. Chopina (Glasbena gimnazija F. Chopina Krakov)
Mednarodni program:

Erasmus+, KA2

Kratek opis projekta

Glasba je eden od pomembnih temeljev evropske kulturne in umetnostne identitete, zato je nujno, da skrbimo za njen razvoj in napredek. Odločili smo se, da s skupnim projektom nadgradimo samostojno delovanje orkestra in zborov na Škofijski klasični gimnaziji in na Glasbeni gimnaziji Frederika Chopina, da si dirigenti in drugi učitelji med sabo izmenjamo dobre prakse, se seznanimo z načinom dela v drugi državi, pripravimo dobre koncerte in tako povečamo motivacijo dijakov za sodelovanje v orkestru, izoblikujemo gradivo za uporabo pri delu z orkestrom ali zborom ter razvijemo delavnice za predšolske otroke, ki bi spodbujale ukvarjanje z glasbo in pozitivne učinke le-tega.

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content