Z glasbo v življenje

Glasbena izmenjava na Poljskem – zadnji trije dnevi

Izmenjava, v kateri sta sodelovala naš godalni orkester in mešani zbor, se je v nedeljo zjutraj zaključila, vse lepo, kar je prinesla, pa bo v udeležencih še dolgo zvenelo in odmevalo.

Glasbena izmenjava na Poljskem – drugi trije dnevi

Mladinski mešani zbor sv. Stanislava in Godalni orkester Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava preživljata zelo intenzivne dneve v Krakovu in njegovi okolici.

Glasbena izmenjava na Poljskem – prvi trije dnevi

Po majskem obisku Poljakov v Sloveniji in skupnem nastopu na letnem koncertu v Cankarjevem domu se bodo mladi glasbeniki spet srečali in združili moči, tokrat v Krakovu. Sodelovanje in izmenjave potekajo v okviru Erasmus+ projekta Z glasbo v življenje – Music to life.

Srečanje koordinatorjev programa Erasmus+, KA219

Konec septembra je v Rimskih Toplicah potekalo srečanje koordinatorjev strateških partnerstev na področju šolskega izobraževanja v okviru programa E+. V Zavodu sv. Stanislava trenutno sodelujemo v dveh tovrstnih projektih, kot koordinatorska šola smo del projekta Z glasbo v življenje, kot ena od partnerskih šol pa del projekta Eurostronomia.


EU flag-Erasmus+_vect_POS

Osnovni podatki o projektu

Angleško ime projekta:
Music to Life 
Koordinator projekta:
Damijan Močnik 
Datum začetka projekta:
1. 9. 2017 
Datum konca projekta:
31. 8. 2020 
Organizacija koordinatorica:
Zavod sv. Stanislava
Partnerske institucije:
Panstwowa Ogolnoksztalcaca Szkola Muzyczna II stopnia im. F. Chopina (Glasbena gimnazija F. Chopina Krakov)
Mednarodni program:

Erasmus+, KA2

Kratek opis projekta

Glasba je eden od pomembnih temeljev evropske kulturne in umetnostne identitete, zato je nujno, da skrbimo za njen razvoj in napredek. Odločili smo se, da s skupnim projektom nadgradimo samostojno delovanje orkestra in zborov na Škofijski klasični gimnaziji in na Glasbeni gimnaziji Frederika Chopina, da si dirigenti in drugi učitelji med sabo izmenjamo dobre prakse, se seznanimo z načinom dela v drugi državi, pripravimo dobre koncerte in tako povečamo motivacijo dijakov za sodelovanje v orkestru, izoblikujemo gradivo za uporabo pri delu z orkestrom ali zborom ter razvijemo delavnice za predšolske otroke, ki bi spodbujale ukvarjanje z glasbo in pozitivne učinke le-tega.

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.