Eurostronomia

Ob zaključku Erasmus+ projekta Eurostronomia

Avgusta 2020 smo zaključili Erasmus+ projekt Eurostronomia. Projekt se je začel septembra 2017 in je trajal 3 leta. Prijavitelj projekta je bila šola Wellington iz mesteca Ayr na Škotskem, poleg omenjene šole in naše gimnazije pa je v projektu sodelovalo še šest partnerskih šol: Mallinckrodt-Gymnasium iz Dortmunda, Institut Saint Dominique iz Mortefontaina, Colegiul National “Constantin Cantacuzino” iz Targovista, Sredno obshtoobrazovatelno uchilishte Emilyan Stanev iz Velikega Tarnova, SUGS Georgi Dimitrov iz Skopja in Escola Secundaria Henrique Medina iz Esposende.

Fotografska razstava Andraža Rističa

Ob koncu koledarskega leta in v okviru Erasmus+ projekta Eurostronomia v Kregarjevem atriju postavljamo na ogled fotografsko razstavo Andraža Rističa, ki smo jo odprli v sredo, 11. 12., na ogled pa bo do 5. januarja 2020.

Srečanje projekta Erasmus+, Eurostronomia na Portugalskem – torek

Za torek na izmenjavi je treba reči, da je bil to dan, v katerem se je veliko dogajalo.

Srečanje projekta Erasmus+, Eurostronomia na Portugalskem – ponedeljek

V drugem dnevu izmenjave ni manjkalo spoznavanja lokalnih zanimivosti, znanstvenih dejstev, druženja in tudi plesa.


Osnovni podatki

Koordinator projekta:
Alenka Battelino
Datum začetka projekta:
1. 9. 2017
Datum konca projekta:
31. 8. 2020
Organizacija koordinatorica:
Wellington School, Ayr, Škotska
Partnerske institucije:
Zavod sv. Stanislava, Ljubljana, Slovenija

Mallinckrodt-Gymnasium, Dortmund, Nemčija

Institut saint Dominique, Mortefontaine, Francija

Colegiul National “Constantin Cantacuzino”, Targoviste, Romunija

Sredno obshtoobrazovatelno uchilishte Emilyan Stanev, Veliko Tarnovo, Bulgarija

SUGS Georgi Dimitrov, Skopje, Macedonia

Escola Secundaria Henrique Medina, Esposende, Portugal

Mednarodni program: EU flag-Erasmus+_vect_POS
Erasmus+, KA2

 


Kratek opis projekta

Škofijska klasična gimnazija je vključena v projekt Eurostronomia. Projekt se je začel septembra 2017 in bo trajal 3 leta. Prijavitelj projekta je šola Wellington iz mesteca Ayr na Škotskem, poleg omenjene šole in naše gimnazije pa sodeluje še šest partnerskih šol: Mallinckrodt-Gymnasium iz Dortmunda,

Institut Saint Dominique iz Mortefontaina, Colegiul National “Constantin Cantacuzino” iz Targovista, Sredno obshtoobrazovatelno uchilishte Emilyan Stanev iz Velikega Tarnova, SUGS Georgi Dimitrov, Skopje, Macedonia in Escola Secundaria Henrique Medina, Esposende, Portugal.

V tem projektu bomo na ravni šole pridobivali in razvijali znanja in veščin na področju naravoslovnih znanosti in matematike preko astronomije, ki bo povezujoča tema. Razvijali bomo sposobnost znanstvenega opazovanja, raziskovanja in obdelovanja podatkov. S tem se bomo odzvali na pobudo evropskih vzgojno-izobraževalnih krogov, ki spodbujajo razvoj v tej smeri po objavi rezultatov PISA l. 2015. Aktivnosti, ki bodo organizirane za učence in dijake, bodo izpostavile učence eksperimentalnemu poučevanju, ki so ga pri rednem delu deležni v manjši meri. Tak način jim bo omogočil drugačno učenje, ki bo bolj naravnano na njihove potrebe. Sodelujoči v projektu bodo izpopolnjevali svoje veščine na področju uporabe IT pri izdelavi izobraževalnih filmov in videov, napredovali bodo v jezikovni in pisni spretnosti s tem, ko bodo pisali poročila, pridobili bodo pa tudi na samozavesti preko predstavitev za svoje vrstnike. S tem ko bodo delovali v mednarodnem okolju bodo izpopolnjevali svoje znanje tujih jezikov, ki se jih učijo v šoli.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content