Futur€nvironment

Skrb za naš skupni dom

Na gimnazijskem stopnišču je na ogled nekaj plakatov s citati o skrbi za naš skupni dom, ki smo jo pripravili v okviru projekta Erasmus+ Futur€nvironment za letošnji dan Zemlje.

Zaključna dijaška izmenjava v projektu Futur€nvironment

V tednu, v katerem obeležujemo dan Zemlje, se je skupina dijakov odpravila na zaključno srečanje projekta Erasmus+ Futur€nvironment v Dortmund.

Erasmus + projekta Small Countries Strong Cultures in Futur€nvironment

V razstavni vitrini v 1. nadstropju gimnazije so na ogled nekateri izdelki, ki so nastali v okviru projektov Small Countries Strong Cultures in Futur€nvironment. Vabljeni k ogledu!

Majhni koraki do trajnostnih rešitev – Futur€nvironement Erasmus+ v Sloveniji

Pri Erasmus+ projektu Futur€nvironment je bilo od 17. do 21. oktobra na vrsti drugo projektno srečanje za dijake in učitelje (LTTA- Learning Teaching Training Activity). Tokrat smo bili gostitelji Zavod sv. Stanislava. K nam v goste je prišlo 39 dijakov iz petih partnerskih šol iz Belgije, Francije, Nemčije, Severne Makedonije in Škotske ter 15 učiteljev.


Osnovni podatki

Naslov projekta:
Futur€nvironment
Datum začetka projekta:
15. 12. 2020
Datum konca projekta:
14. 8. 2023
Organizacija koordinatorica:
Mallinckrodt-Gymnasium, Dortmund, Nemčija 
Partnerske šole:

Sint-Jozefscollege, Torhout, Belgija

Institut Saint Dominique, Mortefontaine, Francija

SUGS Georgi Dimitrov, Skopje, Severna Makedonija

Zavod sv. Stanislava, Ljubljana, Slovenija

Wellington School, Ayr, Škotska

Koordinator projekta na ŠKG:
Alenka Battelino
Mednarodni program: EU flag-Erasmus+_vect_POS
Erasmus+, KA2

 


Kratek opis projekta

Okolje, globalno segrevanje, trajnostni razvoj, biotska raznovrstnost so teme, ki zaposlujejo mlade ljudi po celem svetu. In čeprav je o njih veliko govora, je dejanj veliko manj. Namen pričujočega projekta je pritegniti zanimanje naših učencev in dijakov za naravno okolje in okoljevarstvo in jih opogumiti, da vnesejo v svoja življenja spremembe, ki bodo zagotovile trajnostni razvoj, za katerega se borijo. Čeprav so mladi ljudje zaskrbljeni za prihodnost našega planeta, jih je le malo pripravljenih vnesti v svoja življenja tiste majhne spremembe, ki bi pripomogle k ohranjanju planeta. Ostanki hrane, pretirana poraba in nedoslednost pri recikliranju so prisotni v naših šolah v Belgiji, Franciji, Nemčiji, Severni Makedoniji, Sloveniji in na Škotskem (VB). S tem projektom bomo spodbujali majhne korake, ki jih vsak lahko naredi v dobro vseh.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content