Futur€nvironment

Zaključno poročilo za Erasmsus+ projekt, Futur€nvironment

Avgusta 2023 smo zaključili s projektom Futur€nvironment. Lahko rečemo, da je bil projekt uspešno izveden in da smo izvedli skoraj vse načrtovane projektne aktivnosti, kljub resnim zaporam in covid-19 omejitvam. Nekatere načrtovane aktivnosti smo morali prilagoditi glede na nastalo situacijo. Projekt je prinesel tako vidne rezultate kot tudi take, ki jih je težje izmeriti in so vidni šele na dolgi rok. Lahko pa rečemo, da bomo z nekaterimi aktivnostmi, ki smo jih začeli v projektu, nadaljevali. Na ŠKG je bila namreč ustanovljena skupina za trajnostni razvoj.

Erasmus+, Futur€nvironment: projektno srečanja za dijake in učitelje na Škotskem

V okviru Erasmus+ projekta Futur€nvironment smo dneve od 5. do 9. marca 2023 preživeli na Škotskem, v mestecu Ayr, kjer ima sedež naša partnerska šola Wellington. Srečanja se je udeležilo sedem dijakov in trije učitelji: Valentin Kavčič, Jakob Štih, Žiga Mestnik, Primož Plevel, Miklavž Grum, Natalie Zupan Todorović, Andres Heller, Milan Zeman, Helena Horvat in Alenka Battelino.

Zadnje projektno srečanje za učitelje v projektu Erasmus+, Futur€nvironment, v Skopju

V okviru zaključka mednarodnega projekta Erasmus+ Futur€nvironment, v katerem so sodelovale šole iz Nemčije, Francije, Belgije, Škotske, Severne Makedonije in naše šole, se nas je pet učiteljev iz ŠKG in OŠAŠ od 26. do 30. maja 2023 udeležilo zaključnega delovnega sestanka v Skopju.

Projekt Erasmus+ Futur€nvironment se izteka

Počasi končujemo Erasmus+ projekt Futur€nvironment. Zgodilo se je veliko lepega, bilo je živahno, bili smo aktivni in dosegli in presegli marsikateri zadani cilj.  V prvih dveh letih smo bili osredotočeni na izvajanje aktivnosti doma, zadnje leto pa smo izvedli srečanja v živo. 


Osnovni podatki

Naslov projekta:
Futur€nvironment
Datum začetka projekta:
15. 12. 2020
Datum konca projekta:
14. 8. 2023
Organizacija koordinatorica:
Mallinckrodt-Gymnasium, Dortmund, Nemčija 
Partnerske šole:

Sint-Jozefscollege, Torhout, Belgija

Institut Saint Dominique, Mortefontaine, Francija

SUGS Georgi Dimitrov, Skopje, Severna Makedonija

Zavod sv. Stanislava, Ljubljana, Slovenija

Wellington School, Ayr, Škotska

Koordinator projekta na ŠKG:
Alenka Battelino
Mednarodni program: EU flag-Erasmus+_vect_POS
Erasmus+, KA2

 


Kratek opis projekta

Okolje, globalno segrevanje, trajnostni razvoj, biotska raznovrstnost so teme, ki zaposlujejo mlade ljudi po celem svetu. In čeprav je o njih veliko govora, je dejanj veliko manj. Namen pričujočega projekta je pritegniti zanimanje naših učencev in dijakov za naravno okolje in okoljevarstvo in jih opogumiti, da vnesejo v svoja življenja spremembe, ki bodo zagotovile trajnostni razvoj, za katerega se borijo. Čeprav so mladi ljudje zaskrbljeni za prihodnost našega planeta, jih je le malo pripravljenih vnesti v svoja življenja tiste majhne spremembe, ki bi pripomogle k ohranjanju planeta. Ostanki hrane, pretirana poraba in nedoslednost pri recikliranju so prisotni v naših šolah v Belgiji, Franciji, Nemčiji, Severni Makedoniji, Sloveniji in na Škotskem (VB). S tem projektom bomo spodbujali majhne korake, ki jih vsak lahko naredi v dobro vseh.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content