Mednarodno – Z glasbo v življenje

Gostovanje godalnega orkestra v Krakovu

Letos je godalni orkester Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava v okviru projekta Erasmus+ gostoval na konservatoriju F. Chopina v Krakovu. Gostovanje je potekalo med 19. in 25. oktobrom.

1. nagrada za Nežo Sušnik na tekmovanju Jan Hoffman na Poljskem

Ponosni sporočamo, da je na 1. Mednarodnem klavirskem tekmovanju Jan Hoffman, ki ga organizira krakovska Akademija za glasbo, Neža Sušnik potrdila svojo vrhunsko formo...   Read More

Izmenjava s konservatorijem F. Chopina v Krakovu ERASMUS+

Glasbena šola v Zavodu sv. Stanislava je v tednu med 30. septembrom in 4. oktobrom gostila izmenjavo učiteljev z Glasbenega konservatorija F. Chopina v Krakovu v sklopu projekta Erasmus+. Izmenjave smo bili deležni pri kitari, violini, in flavti, tako je vsak domači učitelj prevzel del organizacije, ter poskrbel za podporo, ter gostoljubje pri svojem "Erasmusu", če se lahko malce karikirano izrazim.

26. letni koncert zborov in orkestra Zavoda sv. Stanislava

V sobotnem večeru, 11. maja 2019, se je na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma zvrstilo več kot 400 glasov v devetih zborih in orkestru. Kot je v navadi, se je ob tej priložnosti predstavila celotna zavodska zborovska piramida, od osnovnošolcev do študentov. Mladi glasbeniki in njihovi pedagogi so pričarali še en nepozaben večer.

Glasbena izmenjava na Poljskem – zadnji trije dnevi

Izmenjava, v kateri sta sodelovala naš godalni orkester in mešani zbor, se je v nedeljo zjutraj zaključila, vse lepo, kar je prinesla, pa bo v udeležencih še dolgo zvenelo in odmevalo.

Glasbena izmenjava na Poljskem – drugi trije dnevi

Mladinski mešani zbor sv. Stanislava in Godalni orkester Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava preživljata zelo intenzivne dneve v Krakovu in njegovi okolici.

Glasbena izmenjava na Poljskem – prvi trije dnevi

Po majskem obisku Poljakov v Sloveniji in skupnem nastopu na letnem koncertu v Cankarjevem domu se bodo mladi glasbeniki spet srečali in združili moči, tokrat v Krakovu. Sodelovanje in izmenjave potekajo v okviru Erasmus+ projekta Z glasbo v življenje – Music to life.

Srečanje koordinatorjev programa Erasmus+, KA219

Konec septembra je v Rimskih Toplicah potekalo srečanje koordinatorjev strateških partnerstev na področju šolskega izobraževanja v okviru programa E+. V Zavodu sv. Stanislava trenutno sodelujemo v dveh tovrstnih projektih, kot koordinatorska šola smo del projekta Z glasbo v življenje, kot ena od partnerskih šol pa del projekta Eurostronomia.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content