Učilnica v naravi

Križev pot v učilnici v naravi

Praznovanje velike noči smo z učenci izvedli tudi ob premišljevanju križevega pota v učilnici v naravi.

Olimpijske igre v OPB

Z učenci od 1. do 5. razreda smo letos močno držali pesti za slovenske športnike na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu in se srčno veselili njihovih odličnih uspehov in prisluženih sedmih medalj. V podaljšanem bivanju smo se poglobili v zgodovino antičnih in modernih olimpijskih iger ter svoje znanje o olimpijcih preizkusili v nagradnem kvizu. Ker pa smo želeli nekaj pravega olimpijskega duha okusiti v tekmovanju, so se razredi med seboj pomerili na svojevrstnih olimpijskih igrah v učilnici v naravi v četrtek, 10. 3. 2022.

Kostanjev piknik za prvošolce

V petek, 5. novembra, so prvošolci imeli kostanjev piknik v učilnici v naravi.

Drugošolci v Učilnici v naravi

Toplo sonce kar samo vabi, da pouk iz učilnice preselimo na prosto. Drugošolci so danes pri likovni umetnosti uživali v prostorskem oblikovanju – gradili so bivališča za škrate.

Kmetija – dan dejavnosti za prvošolce

V torek, 21. septembra, so imeli prvošolci naravoslovni dan na temo kmetija. Učenci so si v manjših skupinah ogledali pridelke s kmetije in se seznanili z delom na vrtu.

Mladinska spevoigra Kresniček

V torek, 22. 6. 2021, so pod zvezdnim nebom učilnice v naravi Osnovne šole Alojzija Šuštarja učenci Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava in Osnovne šole Alojzija Šuštarja izvedli mladinsko spevoigro Radovana Gobca Kresniček.

Zaključek OPB malo drugače

V petek, 18. 6. 2021, smo v učilnici v naravi imeli zaključek podaljšanega bivanja.

Matematika na asfaltu

Zadnje dneve pouka smo z učenci osmega razreda preživeli s kredami na asfaltu, risali Osončje in naravo v razmerjih in poskušali čim bolj matematično z vrvico in ravno deščico po starogrških pravilih narisati slovenski grb.

Risanje korenov na svežem zraku

Tudi takole lahko izgleda ura matematike oz. risanja korenov na svežem zraku ... Naši profesorji pa so hvaležni za prikladno vreme in za sila uporabne tlakovce.

Dramski festival

Letošnji šolski dramski festival je potekal v sredo, 16. junija, v učilnici v naravi. Predstavile so se tri dramske skupine.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content