Mednarodno – Erasmus+ akreditacija 21-27

Športna izmenjava

Izmenjave v avstrijskem mestu Beljak (Villach) se je udeležilo 15 dijakov, od tega pet fantov in deset deklet. Spremljala sta nas profesorja športa Meta Meglič in Gorazd Turk. 

Prijatelji iz Milana

Starejši skupini sta se srečali s prijatelji iz Milana preko videoklica.

Iz Slovenije v Murcio – 9. b in temperamentni Španci

Učenci 9. b so vrnili obisk španskim vrstnikom in preživeli lep septembrski teden na njihovi šoli v Murcii.

Obisk na francoskem liceju

Zadnji teden v maju je imela profesorica Bernarda Stenovec v okviru programa Erasmus+ možnost obiskati gimnazijo v mestecu Clermont l'Hérault v bližini Montpellierja na jugu Francije.

Senčenje na Hrvaškem

Tri dni se je kolektiv vrtca mudil na Hrvaškem, kjer so spoznavali nove metode, zanimive dejavnosti, programe in poudarke vrtca v Križevcih.

Iz Šentvida v Madrid

Dijakinja 4. c Demetra Jamšek se je konec januarja odpravila v prestolnico Španije, na Erasmus+ izmenjavo v Colegio FEC - Sta Joaquina de Vedruna v Madridu. Bivala je pri družini dijakinje Monice.

Zbor in orkester v Španiji

Mladinski mešani zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije in Godalni orkester Glasbene šole Matije Tomca sta se 25. februarja navdušena vrnila s turneje v Španijo, kjer se je več kot 70-članska odprava, ki je v dobrem tednu z dvema avtobusoma prepotovala več kot 4560 kilometrov, na izmenjavi v okviru programa Erasmus+ najdlje zadržala v Cartageni, natančneje na tamkanjšnjem glasbenem konservatoriju (Conservatorio de Música de Cartagena) v pokrajini Murcia.

Po dobre prakse in nove ideje za delo v razredu na Finsko

Finski šolski sistem velja za enega najbolj uspešnih na svetu, zato tja prihajajo po navdih in ideje učitelji z vsega sveta. V januarju sta se seminarja Life 2023 udeležili tudi naši profesorici Marjeta Hočevar in Helena Starc Grlj. Spoznavali sta finski šolski sistem, učenje v drugačnem učnem okolju, življenje na meji polarnega kroga in s kolegi z vseh celin izmenjevali izkušnje pri poučevanju.

Obisk na švedski osnovni šoli

Petra Erjavec in Rebeka Šinkovec sta se podali na Švedsko, v mesto Sollentuna, kjer sta gostovali v osnovni šoli Vitra.

Biološko-kemijska izmenjava v Belgiji

Od 6. do 13. novembra 2022 je v Nijlenu v Belgiji potekala biološko-kemijska izmenjava. Nanjo se nas je odpravilo osem dijakov in dve profesorici, gospa Bavec in gospa Prašnikar, ki sta nas lepo popeljali skozi celoten teden.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content