EU kotiček

Le pogumno, saj smo Slovenci delovni in imamo resen odnos

Zaključno dejanje krožka Mladi in EU na Škofijski klasični gimnaziji 29. maja 2023 je bil obisk evropske poslanke Romane Tomc ter odprtje EU kotička v 2. nadstropju ŠKG, kjer nas je po videu nagovoril še poslanec Franc Bogovič.

Aktiven dan, ki je bil politično, duhovno in družabno obarvan

Na lep sončen dan se nismo odpravili v šolo, da bi celo dopoldne preživeli v klopi pri pouku, ampak smo se v petek, 17. 3. 2023, že zjutraj odpravili na pot proti Primorski. Dobili smo priložnost za udeležbo na okrogli mizi na temo prihodnosti zaposlovanja v sklopu pogovorov s slovenskimi evropskimi poslanci Če bi jaz odločal.

Strokovna ekskurzija krožka Mladi in EU v Bruselj

Strokovna ekskurzija v Bruselj se je za del članov krožka Škofijske klasične gimnazije Mladi in EU začela v zgodnjih jutranjih urah torka 7. marca 2023.

Mladi in EU – obisk dogodka »Mladi za mlade o podnebni pravičnosti«

V petek, 13. januarja 2023, smo se člani krožka Mladi in EU pod vodstvom profesorja Jona Grošlja udeležili okrogle mize Mladi za mlade o podnebni pravičnosti. V Hiši EU so gostje spregovorili o pomenu in nujnosti zelenega prehoda ob upoštevanju podnebne pravičnosti ter o tem, kako ju doseči.

Evropa, quo vadis?

V sredo, 23. novembra 2022, smo imeli v okviru krožka Mladi in EU v šolski knjižnici dr. Antona Breznika predavanje dr. Mateja Avblja z naslovom Evropa, quo vadis?

Na kratko o EU skozi strip

V časniku Večer v več epizodah izhaja strip o Evropski uniji izpod peresa Cirila Horjaka (dr. Horowitza), ki so ga pomagali soustvariti tudi naši dijaki.

Z debatiranjem povečujemo zanimanje

Poučne debate o Evropski uniji (EU) na ŠKG, januar 2021

»Evropska unija je družba, ki najbolje poskrbi za kvaliteto življenja ljudi vseh generacij.«

Pogovor z evropskim poslancem Francem Bogovičem

Obisk Bruslja z dijaki

Od srede, 27. novembra 2019, do petka, 29. novembra 2019, se je skupina 5 dijakov v spremstvu mentorja Tadeja Rifla udeležila srečanja European Skills for the Future Summit, ki je potekalo v Bruslju. Obisk je bil nagrada za njihov trud in uspeh na inovacijskem kampu v Zrečah septembra letos.

Uspeh naših dijakov na tekmovanju o Evropski uniji

Danes se je v Hiši EU odvijalo tekmovanje v poznavanju ustroja EU in njenih aktualnih vprašanj. Dijaki so se pomerili v pisanju testa in tekmovali v debati.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content