EU kotiček

Aktiven dan, ki je bil politično, duhovno in družabno obarvan

Na lep sončen dan se nismo odpravili v šolo, da bi celo dopoldne preživeli v klopi pri pouku, ampak smo se v petek, 17. 3. 2023, že zjutraj odpravili na pot proti Primorski. Dobili smo priložnost za udeležbo na okrogli mizi na temo prihodnosti zaposlovanja v sklopu pogovorov s slovenskimi evropskimi poslanci Če bi jaz odločal.

Strokovna ekskurzija krožka Mladi in EU v Bruselj

Strokovna ekskurzija v Bruselj se je za del članov krožka Škofijske klasične gimnazije Mladi in EU začela v zgodnjih jutranjih urah torka 7. marca 2023.

Mladi in EU – obisk dogodka »Mladi za mlade o podnebni pravičnosti«

V petek, 13. januarja 2023, smo se člani krožka Mladi in EU pod vodstvom profesorja Jona Grošlja udeležili okrogle mize Mladi za mlade o podnebni pravičnosti. V Hiši EU so gostje spregovorili o pomenu in nujnosti zelenega prehoda ob upoštevanju podnebne pravičnosti ter o tem, kako ju doseči.

Evropa, quo vadis?

V sredo, 23. novembra 2022, smo imeli v okviru krožka Mladi in EU v šolski knjižnici dr. Antona Breznika predavanje dr. Mateja Avblja z naslovom Evropa, quo vadis?

Na kratko o EU skozi strip

V časniku Večer v več epizodah izhaja strip o Evropski uniji izpod peresa Cirila Horjaka (dr. Horowitza), ki so ga pomagali soustvariti tudi naši dijaki.

Z debatiranjem povečujemo zanimanje

Poučne debate o Evropski uniji (EU) na ŠKG, januar 2021

»Evropska unija je družba, ki najbolje poskrbi za kvaliteto življenja ljudi vseh generacij.«

Pogovor z evropskim poslancem Francem Bogovičem

Obisk Bruslja z dijaki

Od srede, 27. novembra 2019, do petka, 29. novembra 2019, se je skupina 5 dijakov v spremstvu mentorja Tadeja Rifla udeležila srečanja European Skills for the Future Summit, ki je potekalo v Bruslju. Obisk je bil nagrada za njihov trud in uspeh na inovacijskem kampu v Zrečah septembra letos.

Uspeh naših dijakov na tekmovanju o Evropski uniji

Danes se je v Hiši EU odvijalo tekmovanje v poznavanju ustroja EU in njenih aktualnih vprašanj. Dijaki so se pomerili v pisanju testa in tekmovali v debati.

Praznovanje dneva Evrope na ŠKG

V sredo, 9. 5., smo tudi na naši šoli obeležili praznovanje dneva Evrope, obletnice, ko je bil s tako imenovano Schumanovo deklaracijo postavljen temelj povezovanju evropskih držav v pozneje imenovano Evropsko unijo. V okviru praznovanja smo gostili dve evropski poslanki in dva evropska poslanca.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content