Mednarodno – Futur€nvironment

Zaključno poročilo za Erasmsus+ projekt, Futur€nvironment

Avgusta 2023 smo zaključili s projektom Futur€nvironment. Lahko rečemo, da je bil projekt uspešno izveden in da smo izvedli skoraj vse načrtovane projektne aktivnosti, kljub resnim zaporam in covid-19 omejitvam. Nekatere načrtovane aktivnosti smo morali prilagoditi glede na nastalo situacijo. Projekt je prinesel tako vidne rezultate kot tudi take, ki jih je težje izmeriti in so vidni šele na dolgi rok. Lahko pa rečemo, da bomo z nekaterimi aktivnostmi, ki smo jih začeli v projektu, nadaljevali. Na ŠKG je bila namreč ustanovljena skupina za trajnostni razvoj.

Erasmus+, Futur€nvironment: projektno srečanja za dijake in učitelje na Škotskem

V okviru Erasmus+ projekta Futur€nvironment smo dneve od 5. do 9. marca 2023 preživeli na Škotskem, v mestecu Ayr, kjer ima sedež naša partnerska šola Wellington. Srečanja se je udeležilo sedem dijakov in trije učitelji: Valentin Kavčič, Jakob Štih, Žiga Mestnik, Primož Plevel, Miklavž Grum, Natalie Zupan Todorović, Andres Heller, Milan Zeman, Helena Horvat in Alenka Battelino.

Zadnje projektno srečanje za učitelje v projektu Erasmus+, Futur€nvironment, v Skopju

V okviru zaključka mednarodnega projekta Erasmus+ Futur€nvironment, v katerem so sodelovale šole iz Nemčije, Francije, Belgije, Škotske, Severne Makedonije in naše šole, se nas je pet učiteljev iz ŠKG in OŠAŠ od 26. do 30. maja 2023 udeležilo zaključnega delovnega sestanka v Skopju.

Projekt Erasmus+ Futur€nvironment se izteka

Počasi končujemo Erasmus+ projekt Futur€nvironment. Zgodilo se je veliko lepega, bilo je živahno, bili smo aktivni in dosegli in presegli marsikateri zadani cilj.  V prvih dveh letih smo bili osredotočeni na izvajanje aktivnosti doma, zadnje leto pa smo izvedli srečanja v živo. 

Skrb za naš skupni dom

Na gimnazijskem stopnišču je na ogled nekaj plakatov s citati o skrbi za naš skupni dom, ki smo jo pripravili v okviru projekta Erasmus+ Futur€nvironment za letošnji dan Zemlje.

Zaključna dijaška izmenjava v projektu Futur€nvironment

V tednu, v katerem obeležujemo dan Zemlje, se je skupina dijakov odpravila na zaključno srečanje projekta Erasmus+ Futur€nvironment v Dortmund.

Erasmus + projekta Small Countries Strong Cultures in Futur€nvironment

V razstavni vitrini v 1. nadstropju gimnazije so na ogled nekateri izdelki, ki so nastali v okviru projektov Small Countries Strong Cultures in Futur€nvironment. Vabljeni k ogledu!

Majhni koraki do trajnostnih rešitev – Futur€nvironement Erasmus+ v Sloveniji

Pri Erasmus+ projektu Futur€nvironment je bilo od 17. do 21. oktobra na vrsti drugo projektno srečanje za dijake in učitelje (LTTA- Learning Teaching Training Activity). Tokrat smo bili gostitelji Zavod sv. Stanislava. K nam v goste je prišlo 39 dijakov iz petih partnerskih šol iz Belgije, Francije, Nemčije, Severne Makedonije in Škotske ter 15 učiteljev.

Srečanje Futur€nvironment, Erasmus+, v Franciji

V okviru Erasmus+projekta Futur€nvironment smo se 25. septembra 2022 odpravili na prvo projektno srečanje za dijake in učitelje na partnersko šolo Institut Saint Dominique v vasico Mortefontaine blizu letališča Charles De Gaulle. Tam smo ostali do 29. septembra 2022.

Erasmus+, Futur€nvironment – prvo projektno srečanje za učitelje v živo

Prvo projektno srečanje za učitelje v okviru Erasmus+ projekta Futur€nvironment je potekalo v Belgiji. Srečanje je potekalo v živo.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content