Mednarodno – AFIRME

Srečanje projekta Erasmus+ AFIRME na Siciliji

V okviru projekta Erasmus+ AFIRME je skupina naših dijakov skupaj s sovrstniki iz Gradca zadnji teden aprila preživela na izmenjavi na prijateljski šoli v Modici na Siciliji.

Spodbujanje k aktivnemu državljanstvu

V sredo, 20. 4., se je v počivališču odvijal projekt "Volt grem", kjer smo dijakom ter profesorjem ponudili dodatne informacije glede letošnjih državnozborskih volitev.

Profesorici na obisku v prijateljski šoli s Sicilije

V okviru Erasmus+ projekta AFIRME sta profesorici Mateja Gomboc in Maja Gril Juvan obiskali partnersko šolo v Modici na jugu Sicilije.

Okrogla miza s podmladki političnih strank

16. 3. je na naši gimnaziji potekala okrogla miza, kjer so se podmladki šestih parlamentarnih in neparlamentarnih strank v duhu prihajajočih parlamentarnih volitev predstavili dijakom in dijakinjam tretjih ter četrtih letnikov.

Izmenjavi v Avstriji in Sloveniji

Med 17. in 24. oktobrom se je 11 dijakov naše gimnazije udeležilo mednarodne izmenjave v okviru Erasmus+ projekta AFIRME. V projektu sodelujeta še šoli iz Modice v Italiji in iz Gradca v Avstriji. Izmenjavo je 4 dni gostila šola v Gradcu, 3 dni pa nato še naša šola.

AFIRME v koronskem šolskem letu

Projekt AFIRME počasi zaključuje svoje prvo leto obstoja, ko so se dogodki z eno izjemo odvijali na daljavo. Imeli smo dve srečanji za dijake vseh treh šol in dve srečanji za učitelje, vključene v projektne aktivnosti.

Prvo srečanje z dijaki v Erasmus+ projektu AFIRME

Z dijaki, ki sodelujejo pri projektu AFIRME (Activating the Future – Informing, Reflecting, Motivating and Empowering), smo se v petek, 8. 1. 2021, prvič zbrali na informativnem srečanju, ki je tako kot šola v tem času potekalo na daljavo. Skupino zaenkrat tvori 10 dijakinj in 4 dijaki, ki prihajajo iz prvih treh letnikov.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content